Europa op tweede plan bij FC Twente-opponent Levante

Levante debuteert donderdag op de Europese velden met een thuiswedstrijd tegen het Zweedse Helsingborgs IF. Trainer Juan Ignacio Martínez legt de prioriteit echter niet bij het Europese avontuur, dat de Spanjaarden op 25 oktober ook voor het eerst tegenover FC Twente brengt.

Europa op tweede plan bij FC Twente-opponent Levante

'Onze doelstelling is om volgend seizoen weer in de Primera División te spelen. Al het andere beschouw ik als een extraatje', vertelt de Spaanse oefenmeester, die Levante vorig seizoen verrassend naar een zesde plaats leidde en daarvoor twee seizoenen trainer was van Cartagena, dat tijdens de afgelopen jaargang degradeerde uit de Segunda División.

'Vijf jaar geleden was ik trainer in de Segunda B (derde divisie, red.) en de Tercera División (vierde niveau, red.). Ik voel me bevoorrecht om hier te mogen zijn. Het zal morgen tijdens de wedstrijd één groot feest zijn en we zullen het duel met het grootst mogelijke enthousiasme proberen te winnen.'

Met het oog op de Spaanse competitie zal Levante, dat in 2010 promoveerde naar de Primera División en dit seizoen pas voor de achtste keer actief is op het hoogste niveau, niet aantreden met dezelfde elf spelers die afgelopen zaterdag nog met 3-1 van Málaga verloor. Onder hen oud-Ajacied Juanfran (foto) en de Griekse EK-ganger Theofanis Gekas.

'Ik zal het team aanpassen ten opzichte van onze laatste wedstrijd. Maar dat doe ik vooral omdat ik er vertrouwen in heb dat de spelers die nu een kans krijgen net zo goed presteren als degenen die zij vervangen. Ik denk niet dat de wisselingen ons zwakker maken.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's