Euforische Engelse pers looft 'local lads' en bespot Mbappé

Reacties

St. James’ Park is terug in de Champions League, na twintig jaar. En hoe! Newcastle United versloeg Paris Saint-Germain woensdagavond met 4-1 in zijn uitzinnige thuisbasis. De Britse pers is na afloop uiteraard lyrisch over de ploeg.

Euforische Engelse pers looft 'local lads' en bespot Mbappé
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
4 - 1
PSG
PSG

Très bon, knipoogt de lokale krant Chronicle op zijn achterpagina. 'Waar was u op de avond dat Newcastle United het schatrijke PSG en zijn superster Kylian Mbappé sloopte in de Champions League? De 3-0 tegen het door olie rijk geworden PSG was na vijftig minuten niet alleen verdiend, het had zelfs meer kunnen zijn. Het was een droomavond voor Sean Longstaff, die ooit ballenjongen was in dit stadion. Mbappé droop meteen af. Laat Benfica maar komen.'

De Mirror benadrukt het lokale gehalte van de ploeg. In for the Kyl, gunt het zijn lezers een woordspelinkje voordat het inhoudelijke gedeelte begint. 'Niemand in het stadion zal dit ooit vergeten. Je zou bijna nog eens naar het scorebord kijken om te geloven dat Newcastle de vloer heeft aangeveegd met een Europese grootmacht. Natuurlijk is het door het Saoedische geld mogelijk gemaakt, maar er is geen beter verhaal dan dat van 'local hero' Dan Burn, die als kind fan was van Alan Shearer.

'Geopolitiek en Dan Burn, dat lijkt geen goed koppel, maar de wedstrijd tussen Saoedi-Arabië en Qatar werd beslist door de jongen uit Blyth en de kerel uit North Shields', verwijst The Independent naar de geboorteplaatsen van Longstaff en Burn, stadjes nabij Newcastle. 'Saoedi-Arabië heeft Newcastle niet gekocht om Dan Burn een lol te doen, maar zijn verhaal is wel meest hartverwarmende in een geschiedenis met vele aspecten.'

In alle kranten wordt ook even de moeite gedaan om de Franse vedette Mbappé even te kijk te zetten. 'Niemand hoefde te proberen om na afloop shirtje te ruilen met de man die de snelheid van een Olympische sprinter heeft, want hij rende zo de tunnel in', zag de Chronicle nog. Dat de aanvaller met handschoenen trainde was een dag eerder ook al niemand ontgaan.

Dat laatste is trouwens niet gek: Mbappé wist al dat het in het noordoosten van Engeland gemeen koud kan zijn. Dat leerden we van Antoine Griezmann, die bij de Franse nationale ploeg eens aan Mbappé vertelde dat hij hem gekocht had terwijl hij Newcastle onder zijn hoede had in computerspel Football Manager. 'Newcastle? Daar is het niet warm', reageerde zijn ploegmaat geschrokken – van het idee warmde hij ook niet echt op.

Bekijk hier al onze video's
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer S. Longstaff
Meer over S. Longstaff
Meer D. Burn
Meer over D. Burn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.