Espanyol en Valencia blijven Barcelona volgen

Na de slechte Europese week heeft Valencia in de Primera División met een nipte overwinning enig herstel getoond. Hekkensluiter Numancia werd met 1-0 verslagen. De enige treffer kwam op naam van Carlos Marchena.

De tweede plaats was slechts kortstondig in bezit van Valencia. Espanyol, dat later op de avond Real Mallorca met 2-1 versloeg, is de naaste achtervolger geworden van Barcelona. Real Madrid kan zich naast Espanyol voegen als het de gestaakte wedstrijd tegen Real Sociedad alsnog wint.

Deportivo La Coruña, dat via de achterdeur afscheid nam van de Champions League, kwam tegen Sevilla niet verder dan een 2-2 remise. De Galiciërs leken met de winst ervandoor te gaan toen Scaloni drie minuten voor het einde de 2-1 aantekende. Maar Julio Baptista deed in de blessuretijd hetzelfde namens Sevilla.

Getafe moest weer een plaatsje inleveren. De nieuwkomer verloor op eigen veld met 2-1 van Villarreal, terwijl concurrent Málaga de drie punten pakte tegen Levante. Het enige doelpunt in die wedstrijd kwam op naam van Marcio Amoroso.

Real Betis Sevilla bleef in de race voor Europees voetbal (2-1). Racing Santander had pas in de laatste minuut een antwoord op doelpunten van Edu en Ricardo Oliveira. Osasuna en Real Zaragoza bleven veroordeeld tot de middenmoot na hun 2-2 gelijkspel.