Erwin Koeman ondanks goede prestaties weg als bondscoach Oman

Reacties

Erwin Koeman is niet langer bondscoach van Oman. Hoewel hij goed presteerde met de Aziatische ploeg, is er afscheid genomen van Koeman.

Erwin Koeman ondanks goede prestaties weg als bondscoach Oman
© Pro Shots

Dat meldt de Aziatische voetbalbond. Koeman werd in februari aangesteld als opvolger van de onlangs overleden Pim Verbeek. De balans in twaalf wedstrijden onder zijn leiding was dik in orde: negen zeges, een gelijkspel en twee nederlagen.

Koeman was met Oman op weg naar de derde ronde in de Aziatische kwalficatiereeks voor het WK 2022. Zijn laatste wedstrijd vond begin deze maand plaats, tegen Saoedi Arabië in het toernooi om de Golf Cup (1-3 nederlaag).

De 58-jarige Nederlander werkte eerder bij PSV, RKC Waalwijk, Feyenoord, Hongarije, FC Utrecht, FC Eindhoven, Southampton, Everton en Fenerbahçe. In Engeland was hij assistent-trainer van broer Ronald Koeman, die momenteel bij Oranje zoekt naar een nieuwe rechterhand na het vertrek van Kees van Wonderen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Oman
Meer over Oman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.