Oman-bondscoach Erwin Koeman is met een zege begonnen aan de WK-kwalificatie. De oud-international zag zijn ploeg in de slotfase in India de punten pakken.

1 - 2
Oman
Oman

Koeman trad in februari aan bij Oman. Als opvolger van Pim Verbeek moest hij het land naar het WK in 2022 loodsen. Over het eerste obstakel op weg naar het eindtoernooi Qatar was een zware. India was hard op weg naar een succes, maar bleef met lege handen achter.

Halverwege de eerste helft bracht Sunil Chhetri de 1-0 op het scorebord. De aanvoerder schoot raak na een ingestudeerde vrije trap, waarbij Brandon Fernandes vanaf de zijkant in plaats van voor te geven de bal teruglegde op slim weggelopen Chhetri.

Oman was tot de 82ste minuut niet bij machte deze tegenvaller weg te werken. Rabia Alawi Al Mandhar voorkwam in de slotfase een valse start voor Koeman en co. De middenvelder tekende met een lob voor de gelijkmaker om in de laatste minuut ook de winnende treffer voor zijn rekening te nemen.

Afghanistan is de volgende tegenstander in deze fase van de WK-kwalificatie, die ook dienst doet voor de verdeling van de startbewijzen voor de strijd om de Azië Cup. Die tweede wedstrijd van Oman wordt in oktober gespeeld.