Erwin Koeman zet met Oman volgend stapje richting Azië Cup én WK

Reacties

Erwin Koeman heeft ook aan zijn tweede WK-kwalificatiewedstrijd als bondscoach van Oman drie punten overgehouden. Afghanistan werd met duidelijke cijfers terug naar huis gestuurd, waardoor de Nederlandse keuzeheer nog altijd ongeslagen is.

Erwin Koeman zet met Oman volgend stapje richting Azië Cup én WK
© Pro Shots
Oman
Oman
3 - 0
Afghanistan
Afghanistan

Koeman werd in februari aangesteld bij Oman, als opvolger van landgenoot Pim Verbeek. De belangrijkste taak voor de nieuwe bondscoach: plaatsing voor het WK 2022, in Qatar. In dat opzicht begon Koeman begin september goed aan zijn kwalificatieklus, want op bezoek bij India werd een (weliswaar zeer nipte) 1-2 overwinning geboekt. Donderdag stond het thuisduel met Afghanistan op de rol, een tegenstander die na twee kwalificatieduels op drie punten stond.

En ook dat duel verliep crescendo voor Koeman en co. Halverwege stond er in het Al-Seeb Stadium al een tussenstand van 2-0 op het bord, tweemaal was spits Abdul Aziz Al-Muqbali de gevierde man. Na een uur benutte Mohammed Al-Ghassani een strafschop voor 3-0, wat uiteindelijk ook de eindstand bleek.

Door die ruime overwinning is Koeman bezig aan perfecte start van zijn periode als bondscoach van Oman. Direct na zijn aanstelling won hij met dat land in maart al de vriendschappelijke Airmarine Cup, door in de halve finale en de finale te winnen van Afghanistan (5-0) en Singapore (1-1, winst na strafschoppen). Naast de eerdere kwalificatiezege op India werd vorige maand ook een oefeninterland tegen Libanon gewonnen (1-0), donderdag volgde dus de vijfde opsteker. Ter vergelijking: van de zeven interlands vóór de komst van Koeman, won Oman er slechts eentje.

Cyclus
De Aziatische WK-kwalificatie bevindt zich momenteel in de tweede ronde, die bestaat uit acht poules van vijf landen. Alle groepswinnaars én de vier beste nummers twee plaatsen zich niet alleen voor de Azië Cup van 2023, maar ook voor de derde van in totaal vier kwalificatierondes. Naast Oman, Afghanistan en India bestaat Groep E uit Bangladesh en Qatar. Dat laatstgenoemde land is als gastheer uiteraard al zeker van het WK, de Qatari doen dus alleen mee aan de kwalificatiecyclus om zich te plaatsen voor de Azië Cup. Aanstaande dinsdag is het Qatar - Oman.

WK Kwalificatie Azië

Stand Groep E WK Kwalificatie Azië 2022 Qatar

Azië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Qatar
8
7
1
0
18-1
+17
22
2
Oman
8
6
0
2
16-6
+10
18
3
India
8
1
4
3
6-7
-1
7
4
Afghanistan
8
1
3
4
5-15
-10
6
5
Bangladesh
8
0
2
6
3-19
-16
2
* Actueel tot en met 22 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.