'Ervaringsdeskundige' Van Mosselveld zag Dost neergaan: 'Ik viel gelijk stil'

Reacties

Algemeen directeur Frank van Mosselveld van RKC Waalwijk viel een maand geleden stil toen hij de wedstrijd AZ - NEC op de achtergrond aan had staan. Bas Dost ging vlak voor tijd naar de grond, een medisch noodgeval wat de directeur van RKC direct deed denken aan de situatie van Etienne Vaessen. Van Mosselveld had al snel contact met zijn NEC-collega.

'Ervaringsdeskundige' Van Mosselveld zag Dost neergaan: 'Ik viel gelijk stil'
© Pro Shots

AZ - NEC werd op 29 oktober gestaakt vanwege het medische noodgeval van Dost, net geen maand daarvoor ging het mis bij RKC Waalwijk - Ajax na een botsing tussen Brian Brobbey en keeper Vaessen. 'Zo gebeurt het nooit en zo krijg je dit soort situaties kort achter elkaar', blikte Van Mosselveld bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie terug.

De situatie met Dost had impact op Van Mosselveld. 'Ik stond in de keuken, met de televisie aan op de achtergrond. Ik viel gelijk stil en de blik ging meteen naar het scherm. Daarna had ik meteen contact met Wilco van Schaik (directeur van NEC, red.) over hoe je met de situatie omgaat. Ik ben blij dat het goed afgelopen is. Ik vind het mooi dat we in het betaald voetbal, ondanks de tegenstrijdige belangen, toch één zijn. Wij hebben dat met Etienne mogen ervaren, NEC met Dost.'

Vaessen is inmiddels teruggekeerd onder de lat bij RKC, Dost verliet twee weken geleden het ziekenhuis, bij hem is preventief een inwendige defibrillator geplaatst. Dost gaf daarna aan dat hij in alle rust gaat herstellen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.