Eriksen volledig door het dolle heen: 'Sprookje om tegen Ajax te spelen'

Christian Eriksen kon zijn geluk niet op de na doldwaze wedstrijd tegen Manchester City in de kwartfinale van de Champions League. De middenvelder van Tottenham Hotspur leek diep in blessuretijd uit te groeien tot de schlemiel van de avond, maar kon even later toch juichen.

Tottenham verloor met 4-3 in het Etihad Stadium, maar dat was voldoende voor een plek in de halve finale door de 1-0 thuiszege van vorige week. Uitgerekend Eriksen verspeelde in de slotfase de bal, waarna Raheem Sterling de 5-3 maakte en City naar de halve finale leek te schieten. De VAR greep echter in en zag dat Sergio Agüero in aanloop naar het doelpunten buitenspel stond, waardoor niet City maar Tottenham kon juichen.

'Ik moet op dit moment een van de gelukkigste mensen op aarde zijn. Ik dacht dat het allemaal over was. Wat een wedstrijd, geweldig. Het was een emotionele rollercoaster. Wij gaven veel kansen weg, maar kregen zelf ook genoeg kansen. Wat een rare wedstrijd was dit eigenlijk', zei een verbouwereerde Eriksen tegenover de verzamelde media.

'Op basis van deze week is Ajax favoriet tegen Tottenham'

In de halve finale wacht Eriksen een wedstrijd tegen zijn oude club Ajax, wat de stunt tegen City alleen nog maar mooier maakt voor de Deense smaakmaker van Tottenham. 'Nu moeten we op adem komen. Het voelt als een sprookje om tegen Ajax te mogen spelen in de halve finale van de Champions League. Het wordt heel leuk om terug te keren in de Johan Cruijff Arena.'

Son
Heung-Min Son was met twee doelpunten goud waard voor Tottenham. De Zuid-Koreaan pakte na rust echter ook geel, waardoor hij de eerste wedstrijd tegen Ajax moet missen. Daar was de aanvaller na afloop nog niet mee bezig. 'Ik heb nog nooit een wedstrijd als deze gezien of meegemaakt. Het was zwaar en knotsgek, maar ik ben zo ontzettend trots op mijn ploeggenoten.'

'Het was een gekkenhuis op het veld. Soms erger je je als speler aan de VAR, maar vandaag ben ik de VAR eeuwig dankbaar. We hebben als team negentig minuten lang gevochten. We hebben op een ongelofelijke manier karakter getoond', besloot Son.