Erik Meijer zegt ja tegen aanbod Alemannia

Alemannia Aachen heeft de technische staf rond. Erik Meijer gaf na ampel beraad zijn ja-woord aan de Duitse club, en schoof daartoe zijn geplande reis naar Australië op de lange baan.

Erik Meijer zegt ja tegen aanbod Alemannia

'Ik wilde een assistent die de ploeg kent', verklaarde nieuwbakken coach Michael Frontzeck op de website van Alemannia zijn keuze voor Meijer. 'Erik is de ideale man daarvoor.'

Meijer stond vandaag al op het trainingsveld. De nieuwe Nederlandse assistent kreeg meteen een goede indruk van de nieuwe hoofdtrainer in Aachen. 'Michael maakt een soevereine indruk. Alemannia Aachen heeft een jonge technische staf die het voetbal voor ogen waarvoor de mensen graag naar het stadion willen komen.'

Na de toenadering van Frontzeck hapte Meijer niet direct toe. De eenmalige Oranje-international wilde de consequenties op zich laten inwerken voor hij de knoop zou doorhakken. 'Eigenlijk wilde ik afstand nemen van het voetbal zelf', had hij zijn weifeling verklaard.

Nog niet alle formaliteiten over het contract zijn afgerond. Maar Meijer heeft vooruitlopend op zijn nieuwe dienstverband de geplande reis naar Australië afgezegd.

Meijer (37) zette afgelopen seizoen na achttien jaar een punt achter zijn carrière. Zijn laatste club was Alemannia Aachen, waar hij de laatste drie seizoenen in 86 wedstrijden tot negentien doelpunten kwam. In een commerciële functie bleef hij actief op Tivoli.

Bekijk hier al onze video's