Erehaag en emotionele speech: Selhurst Park zwaait Hodgson uit

Reacties

Het was woensdag een bijzondere avond voor Crystal Palace-manager Roy Hodgson. Na afloop van zijn allerlaatste thuiswedstrijd op Selhurst Park sprak hij de supporters van zijn jeugdliefde dan ook emotioneel toe.

Erehaag en emotionele speech: Selhurst Park zwaait Hodgson uit
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
1 - 3
Arsenal
Arsenal

De trainerscarrière van Hodgson leest als een soort avonturenroman waar niet echt een lijn in te ontdekken is. Hij begon bij Halmstad BK in Zweden, had later ook Bristol City onder zijn hoede, voordat hij via IK Oddevold, SK Örebrö, Malmö FF (allemaal in Zweden) en Neuchâtel Xamax (Zwitserland) bondscoach werd van de Zwitserse nationale ploeg. Later was hij nog werkzaam bij onder meer Internazionale, Blackburn Rovers, FC Kopenhagen, Udinese, de nationale ploegen van Verenigde Arabische Emiraten en Finland, Fulham, Liverpool en de Engelse nationale ploeg.

Een indrukwekkend rijtje werkgevers, waarvan Crystal Palace de laatste gaat worden. Dinsdag kondigde de nu 73-jarige manager aan dat hij bezig is aan zijn laatste dagen als trainer. Hodgson speelde in de jeugd van The Eagles, het is zijn boyhood club, maar pas in september 2017 werd hij er voor het eerst manager, als opvolger van Frank de Boer. De carrière van Hodgson duurt nog één duel (Liverpool-uit van komende zondag), maar woensdagavond was alvast zijn afscheid van Selhurst Park.

De 1-3 nederlaag tegen Arsenal was eigenlijk bijzaak. Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg Hodgson al een erehaag van zijn eigen spelers én die van The Gunners (zie hoofdfoto), na de wedstrijd sprak de ervaren coach vol emoties de fans toe. 'Ze hebben me een microfoon gegeven om jullie toe te spreken, en ik ben zeer trots dat ik dat mag doen', begon hij. 'Dit waren vier schitterende jaren en ik heb van ieder moment genoten. Het was een eer om hier terug te keren. Ik ga jullie missen, ik ga het voetbal missen, maar het is een schitterende reis geweest.'

'Het was een emotionele avond voor mij', zo verzuchtte hij even later tegenover BT Sport. 'Ik heb nog nooit met zó'n raar gevoel op de bank gezeten. Ik probeerde het beste van de situatie te maken, probeerde de juiste dingen te doen en zeggen, maar uiteindelijk ben ik ook maar gewoon een mens met emoties.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.