Liverpool heeft woensdag geweldige zaken gedaan in de strijd om de Engelse Champions League-tickets. Dankzij een uiteindelijk ruime zege op Burnley zijn The Reds precies op tijd terug in de topvier.

Burnley
0 - 3
Liverpool
Liverpool

Liverpool, met Georginio Wijnaldum in de basis, had het lastig op Turf Moor. De thuisploeg zette de kampioen van afgelopen seizoen brutaal onder druk en kreeg via Chris Wood de eerste grote kans. In het slot van de eerste helft zetten de bezoekers meer aan. Thiago Alcântara miste nog een flinke mogelijkheid, maar Roberto Firmino haalde de trekker wél over na terugleggen van Andy Robertson: 0-1. De treffer van de Braziliaan bood Liverpool lucht, want defensief was het allesbehalve stabiel bij de formatie van Jürgen Klopp.

Acht minuten na rust was het uitgerekend Nathaniel Phillips die de score verdubbelde. De 24-jarige verdediger had samen met partner Rhys Williams zijn handen vol aan de Burnley-voorhoede, maar onderscheidde zich in aanvallend opzicht. Uit een lekkere voorzet van Sadio Mané knikte hij zijn allereerste doelpunt voor Liverpool binnen: 0-2.

In de slotminuten maakte invaller Alex Oxlade-Chamberlain er ook nog 0-3 van, waardoor Liverpool ook op het gebied van doelsaldo goede zaken doet. The Reds nemen door de overwinning de vierde plaats over van Leicester City. Een zege in de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace is normaal gesproken genoeg om het felbegeerde Champions League-ticket binnen te halen.

West Bromwich Albion
1 - 3
West Ham United

Champions League-voetbal zat er voor West Ham niet meer in, maar de Londenaren waren nog wel volop in de strijd voor de plaatsen daaronder. Op bezoek bij het West Bromwich Albion van oude bekende Sam Allardyce ging het niet vanzelf voor The Hammers. Declan Rice miste in de tweede minuut namelijk al een strafschop. Daarna nam de thuisploeg zelfs de leiding via Matheus Pereira.

Kort voor rust maakte Tomas Soucek er met zijn tiende van het seizoen nog 1-1 van. West Ham ging vervolgens hard op zoek naar een winnende treffer en die kwam er in de slotfase. Angelo Ogbonna kopte tien minuten voor tijd de 1-2 binnen, waarna Michail Antonio er ook nog 1-3 van maakte. West Ham ligt zo op koers voor de zesde plaats, de hoogste klassering sinds 1999.

Crystal Palace
1 - 3
Arsenal
Arsenal

Arsenal nam na een half uur de leiding via Nicolas Pépé, maar verzuimde daarna om door te drukken. Integendeel: Crystal Palace was de betere ploeg en kwam een kwartier na rust verdiend op gelijke hoogte via Christian Benteke. Een punt was Roy Hodgson in zijn laatste thuiswedstrijd op Selhurst Park echter niet gegund.

In de extra tijd sloeg Arsenal nog tweemaal toe via Gabriel Martinelli en Pépé, die zijn achtste Premier League-doelpunt van het seizoen maakte. The Gunners boekten zo hun vierde competitiezege op rij. Arsenal mag zo nog altijd hopen op Europees voetbal. Het verschil met nummer zeven Tottenham Hotspur bedraagt immers maar één punt.