Eredivisie op rapport: veel onvoldoendes Ajax, hoge cijfers Willem II

Reacties

De stunt van Willem II heeft voor fraaie cijfers gezorgd bij de Tilburgers. De Amsterdammers scoren juist veel onvoldoendes na de verrassende nederlaag in de Johan Cruijff Arena.

Eredivisie op rapport: veel onvoldoendes Ajax, hoge cijfers Willem II
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 2
Willem II
Willem II

Ajax verloor vrijdagavond voor het eerst sinds 17 maart weer in de Eredivisie. Het leidde na afloop al tot kritische uitspraken van trainer Erik ten Hag en resulteerde in tal van bijzondere statistieken.

Bij Willem II was het juist feest. Na afloop waren er al mooie taferelen in het Koning Willem II stadion, waar fans de wedstrijd live hadden gevolgd. De ploeg van trainer Adrie Koster kreeg vervolgens een mooi onthaal.

Voor twee ex-spelers van Willem II was het in het bijzondere een speciale avond. Damil Dankerlui en Che Nunnely speelden in het verleden bij Ajax en wonnen nu dus bij hun terugkeer in Amsterdam. 

De absolute uitblinkers waren de twee ex-Ajacieden niet. Mike Trésor Ndayishimiye was man van de wedstrijd met een 8,5. Doelman Timon Wellenreuther en verdediger Sebastian Holmén kregen een 8.

Bij Ajax was een 6 het hoogste cijfer (voor Joël Veltman en Donny van de Beek). Verder waren er veel onvoldoendes, waarbij Sergiño Dest en Lisandro Martínez de negatieve uitschieters waren met een 4.

Ajax Nederland

Willem II Nederland

Willem II Nederland

'Het zegt genoeg dat Siem de Jong Ajax moest redden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.