Ajax heeft minder punten dan vorig seizoen, Willem II volgt Vitesse op

Reacties

Ajax verloor vrijdagavond in de Johan Cruijff Arena van Willem II (0-2). De stunt van de Tilburgers levert een aantal bijzondere statistieken op. Met medewerking van Opta.

Ajax heeft minder punten dan vorig seizoen, Willem II volgt Vitesse op
© Pro Shots

• Ajax is niet langer ongeslagen in de Eredivisie. De eerste vijftien competitiewedstrijden leverden dertien overwinningen en twee remises (tegen Vitesse en PSV) op.

• De laatste nederlaag in de Eredivisie was op 17 maart van dit jaar, op bezoek bij AZ (1-0).

• De laatste thuisnederlaag in competitieverband was zelfs op 5 november 2017. Huidig Ajax-trainer Erik ten Hag won toen met FC Utrecht in Amsterdam (1-2).

Veltman na zeldzame nederlaag: 'Dit kan een keer gebeuren'

• Het is de eerste thuisnederlaag voor Ajax in de Eredivisie sinds het stadion officieel Johan Cruijff Arena heet.

• Het is de elfde nederlaag die Ajax lijdt tegen Willem II, naast 76 zeges en zes gelijke spelen. Het laatste verlies tegen de Tilburgers stamde van 20 augustus 2016, toen Erik Falkenburg en Fran Sol scoorden in Amsterdam (1-2).

• Ajax kreeg voor het eerst in 3.351 dagen een doelpunt uit een strafschop tegen in een thuisduel in de Eredivisie. Ricky van Wolfswinkel was op 3 oktober 2010 namens FC Utrecht de voorganger van Mike Trésor Ndayishimiye.

• De laatste keer dat Ajax niet scoorde in een thuisduel in de Eredivisie was op 25 februari 2018, toen ADO Den Haag een punt pakte (0-0). 

'Het zegt genoeg dat Siem de Jong Ajax moest redden'

• De laatste nederlaag van Ajax met minstens twee goals verschil was in januari van dit jaar, op bezoek bij Feyenoord (6-2).

• Willem II boekte voor het eerst een uitzege bij Ajax in de Eredivisie met minstens twee doelpunten verschil. In december 2014 verloor Ajax voor het laatst in Amsterdam met minimaal twee goals verschil. Vitesse won toen met 0-4 in de strijd om de KNVB-beker. In de competitie verloor Ajax voor het laatst met een dergelijke marge op 24 augustus 2014 (toen PSV, 1-3).

•Willem II heeft voor het eerst sinds 1999 (toen 10) minstens zeven Eredivisie-uitduels in één kalenderjaar gewonnen.

• Adrie Koster won voor het eerst sinds 3 februari 1991 als trainer van Ajax in de Eredivisie (toen 3-2, ook met Willem II); de tien ontmoetingen sindsdien gingen allemaal verloren.

• Voor het eerst sinds januari van dit jaar heeft Ajax in twee Eredivisie-duels op rij minstens twee teggoals geïncasseerd. Destijds verspeelde het elftal punten tegen SC Heerenveen (4-4) en Feyenoord (6-2). Vorige week wonnen de Amsterdammers met 2-5 van FC Twente. In de laatste vijf competitiewedstrijden kreeg Ajax zeven tegentreffers.

• Door de eerste nederlaag van het seizoen staat Ajax na zestien speelrondes op 41 punten, minder dan vorig seizoen. Toen liet de ploeg van Ten Hag alleen punten liggen tegen Heracles Almelo (1-1) en PSV (3-0).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Feyenoorder' Nieuwkoop viert feestje in Arena: 'Het blijft wel een dingetje'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.