Eredivisie op Rapport: Pavlidis blinkt uit bij AZ, Ajacied net niet de slechtste

Reacties

In Eredivisie op Rapport maken we na elke speelronde de balans op met beoordelingen van de spelers, trainers en scheidsrechters. Luuk de Jong werd uitgeroepen tot VI's Speler van de Week en meerdere PSV'ers kregen hoge cijfers na het uitduel bij RKC Waalwijk. Ook spelers van koploper AZ en regerend kampioen Feyenoord verdienden hoge beoordelingen, terwijl bij Ajax de nodige onvoldoendes werden uitgedeeld.

Eredivisie op Rapport: Pavlidis blinkt uit bij AZ, Ajacied net niet de slechtste

De Jong speelde met een doelpunt en twee assists een hoofdrol bij PSV bij de zege op RKC en kreeg een 8,5 voor zijn optreden in Waalwijk. In navolging van de aanvoerder van de Eindhovenaren verdienden ook Joey Veerman (8) en Jerdy Schouten (7,5) hoge cijfers.

AZ staat dankzij twee goals van Vangelis Pavlidis tegen Vitesse aan kop in de Eredivisie, maar de Griek kwam net te kort voor een verkiezing als centrumspits in VI's Elftal van de Week: Pavlidis legde het met een 8 net af tegen De Jong. Hij was daarmee wel de AZ-speler met het hoogste cijfer na het uitduel bij Vitesse.

Ook bij Feyenoord regende het hoge cijfers: zowel David Hancko, Mats Wieffer, Calvin Stengs, Santiago Giménez als invaller Yankuba Minteh kreeg een 7,5. Bij Ajax was het tegenovergestelde het geval na het gelijkspel bij Fortuna Sittard: Jay Gorter kreeg nog een 7, maar het een groot deel van de ploeg van trainer Maurice Steijn ontving een onvoldoende. Devyne Rensch was de Ajacied met het laagste cijfer: 4,5. Alleen Almere City-aanvaller Thomas Robinet kreeg in de afgelopen speelronde een slechtere beoordeling: 4.

Bekijk hieronder alle beoordelingen van de eerste vijf duels van Eredivisie-speelronde 4.

Sparta Rotterdam Nederland

NEC Nederland

NEC Nederland

Almere City FC Nederland

PEC Zwolle Nederland

PEC Zwolle Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

RKC Waalwijk Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Heracles Almelo Nederland

Excelsior Nederland

Excelsior Nederland

FC Utrecht Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

FC Volendam Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Vitesse Nederland

AZ Nederland

AZ Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.