Enthousiast VVV pakt punt tegen Feyenoord

VVV-Venlo hield in De Koel Feyenoord op een gelijkspel. De 1-1 was een terechte uitslag gezien het spelbeeld. Feyenoord liet te weinig zien en daardoor verdiende VVV op basis van enthousiasme een punt.

Feyenoord kwam moeizaam uit de startblokken in Venlo. De Rotterdamse ploeg leed een aantal keren slordig balverlies. Rob van Dijk en Ron Vlaar zorgden ervoor dat de gasten op de been bleven.

Bij VVV ontpopte Gonzalo García zich als de spil om wie het aanvalsspel bij de Venlonaren moet draaien. De van FC Groningen overgekomen spelmaker was vooral in de eerste helft nadrukkelijk aanwezig. Hij was het ook die Van Dijk een paar keer aan het werk zette. Feyenoord, met de zeventienjarige Stefan de Vrij op de rechtsbackpositie en Jonathan De Guzman op het middenveld, maakte naarmate de wedstrijd vorderde minder fouten. De gasten hielden VVV verder van het doel en scoorden zelf na een goedlopende aanval. Leroy Fer stuurde Giovanni van Bronckhorst weg en diens voorzet werd binnengetikt door Tomasson: 0-1.

Na het doelpunt voerde VVV de druk op. Feyenoord verzuimde op de counter de wedstrijd te beslissen en kreeg daarvoor in de 85ste minuut de rekening gepresenteerd. Ruben Schaken zette voor vanaf rechts en invaller Ferry de Regt kopte bij de tweede paal de gelijkmaker binnen.

Feyenoord blijft vierde, maar zag de derde plaats verder uit het zicht verdwijnen doordat Ajax met 1-0 won van AZ. VVV speelde voor de negende keer in negentien duels gelijk. De Venlonaren bezetten de negende plaats.