Enthousiasme bij Lille na loting: 'Leuk om tegen Tadic te spelen'

Reacties

Lille-aanvoerder José Fonte kijkt uit naar de confrontaties met Ajax in de knock-outfase van de Europa League. De Portugees verheugt zich in het bijzonder op het weerzien met voormalig ploeggenoot Dusan Tadic.

Enthousiasme bij Lille na loting: 'Leuk om tegen Tadic te spelen'
© Pro Shots

Beide ploegen stonden vorig seizoen in de groepsfase van de Champions League ook al tegenover elkaar. Toen won Ajax in Amsterdam met 3-0 en in Frankrijk met 0-2. Lille eindigde de poule met slechts één punt, maar de ploeg draait dit seizoen een stuk beter. Momenteel staan Fonte en consorten zelfs bovenaan de Ligue 1.

'Het is een interessante loting. De wedstrijd in Amsterdam vorig jaar was mijn eerste Champions League-duel. Dat zal voor altijd een speciaal moment in mijn carrière zijn. Ajax heeft een geweldig team met een grote Europese historie. Het is een genot om tegen hen te spelen', aldus Fonte, die bij Lille een centraal duo vormt met oud-Ajacied Sven Botman, op de clubsite van de Fransen.

Voor Fonte betekent de confrontatie met Ajax ook een weerzien met Tadic, met wie hij bij Southampton samenspeelde. 'Ik kijk ernaar uit om Dusan weer te zien. We kunnen niet wachten om ons te meten met Ajax.' De duels tussen Lille en Ajax worden gespeeld op 18 februari (in Frankrijk) en 25 februari (in Amsterdam).

Bekijk hoe Ajax-tegenstander Lille de koppositie veroverde
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.