Oranje verzamelt in Zeist: zo ziet de voorbereiding op het EK eruit

Reacties

Het Nederlands elftal begint maandag aan de voorbereiding op het EK. Achttien internationals verzamelen zich om 14.00 uur op de KNVB Campus in Zeist voor een driedaagse trainingsstage.

Oranje verzamelt in Zeist: zo ziet de voorbereiding op het EK eruit

Het grootste deel van de voorlopige EK-selectie gaat vanaf vandaag maandag toewerken naar het eindtoernooi in Duitsland. Het gaat om Steven Berwijn, Justin Bijlow, Brian Brobbey, Memphis Depay, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Mark Flekken, Cody Gakpo, Lutsharel Geertruida, Ryan Gravenberch, Matthijs de Ligt, Nick Olij, Jerdy Schouten, Xavi Simons, Quinten Timber, Joey Veerman, Bart Verbruggen en Wout Weghorst.

Deze spelers hebben geen clubverplichtingen meer en nemen maandag, dinsdag en woensdag deel aan de trainingsstage. De twaalf overige internationals, die met hun club bijvoorbeeld nog een Europese finale moeten spelen, sluiten later aan. Ian Maatsen en Donyell Malen (Borussia Dortmund) spelen bijvoorbeeld nog de Champions League-finale, waardoor zij zich pas later zullen melden.

Definitieve selectie
Woensdag, na de laatste dag van de trainingsstage, maakt Koeman zijn definitieve selectie bekend en weten we welke vier namen afvallen voor het EK. Zaterdag 1 juni gaat de voorbereiding officieel van start. Mochten ze worden opgeroepen, dan zijn Maatsen en Malen er die dag dus nog niet bij. Op donderdag 6 juni oefent het Nederlands elftal tegen Canada, op maandag 10 juni wacht een vriendschappelijk duel met IJsland.

Vertrek naar Duitsland
Een dag later, op dinsdag 11 juni, vertrekt Oranje naar Wolfsburg. Dat is de thuisbasis tijdens het EK. Het eindtoernooi gaat op vrijdag 14 juni van start met het openingsduel tussen Duitsland en Schotland. Nederland komt twee dagen later voor het eerst in actie. Op zondag 16 juni speelt Oranje in het Volksparkstadion in Hamburg tegen Polen. Daarna wachten nog groepsduels met Frankrijk en Oostenrijk.

Bestel de EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.

Oefenduels Oranje

Do 6 jun.

Ma 10 jun.

EK-duels Oranje

Zo 16 jun.

Vr 21 jun.

Di 25 jun.

{"title":"Mbappé maakt de eerste treffer tegen Oostenrijk!","titleMobile":"Mbappé maakt de eerste treffer tegen Oostenrijk!","odd":"4.75","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37517&unibetTarget=/betting/sports/filter/unibet_featured&DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bc396798-5e9b-43d6-a54f-c319f03c632a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Maakt Kylian Mbappé zijn heldenstatus bij Frankrijk direct waar? Unibet hanteert een verhoogde odd voor een eerste goal van hem tegen Oostenrijk.","textMobile":"Maakt Kylian Mbappé zijn heldenstatus bij Frankrijk direct waar? Unibet hanteert een verhoogde odd voor een eerste goal van hem tegen Oostenrijk."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.