Engelse pers trekt harde en pijnlijke conclusies over Van de Beek

Reacties

Donny van de Beek heeft geen moment kunnen imponeren in zijn eerste wedstrijd als basisklant onder Erik ten Hag. De middenvelder mocht aan de aftrap verschijnen voor de wedstrijd van Manchester United tegen Aston Villa (2-2), maar maakte een anonieme indruk op de Engelse pers.

Engelse pers trekt harde en pijnlijke conclusies over Van de Beek
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 2
Aston Villa
Aston Villa

De Manchester Evening News velt een hard oordeel over het optreden van Van de Beek. 'Oogde als een theaterliefhebber op Glastonbury Festival', vat de krant samen. Glastonbury staat bekend om zijn pop- en rockconcerten, dus met andere woorden: Van de Beek oogde verloren. At a time where United are going Dutch, Van de Beek was out of touch, klinkt het met gevoel voor rijm. Van de Beek krijgt van alle spelers het laagste cijfer: een 4.

'Iemand, geef Donny van de Beek een tattoo sleeve', smeekt journalist Carl Anka van The Athletic in een tweet. 'Zorg dat hij fan wordt van heavy metal. Koop wat nunchucks voor 'm. Wat het ook is, er moet iets gebeuren zodat hij een beetje een randje krijgt in zijn spel en niet zo timide is.' James Duncker van The Telegraph noemt Van de Beek 'opnieuw anoniem'. In de vorige drie oefenduels viel de Nederlander steeds in de pauze in. Hij gaf tegen Crystal Palace (3-1 zege) nog een assist en was in die wedstrijd dus niet per se anoniem.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Daily Mirror roept na het oefenduel met Villa 'winnaars en verliezers' uit bij Manchester United en het laat zich raden in welke categorie Van de Beek valt. 'De aankoop van maximaal 44 miljoen euro speelde in de periferie. Bij de beste aanvallen van United was Van de Beek niet betrokken. Hij heeft zijn kans verspeeld om zijn voormalig Ajax-trainer te herinneren aan zijn kwaliteiten in de as van het veld', concludeert de krant.

'Van de Beek raakte de bal voortdurend kwijt en bood niets in aanvallend opzicht in zijn 66 minuten op het veld', analyseert de krant. 'Met nog twee weken te gaan tot de start van het seizoen kan Van de Beek rekening houden met een terugkeer op een voor hem bekende plek: de bank.' De Daily Mail is het daarmee eens: 'Pas als hij een duidelijke rol heeft in de ploeg en zijn spel aanzienlijk verbetert, kan hij een prominente rol spelen.' Ten Hag wordt na afloop gevraagd naar het spel van Van de Beek en geeft kort antwoord: 'Net als alle spelers in de eerste helft speelde hij goed.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.