Van de Beek laat zich na slechts drie minuten gelden voor Man United

Donny van de Beek heeft zich dinsdag laten gelden in de oefenwedstrijd tussen Manchester United en Crystal Palace. De middenvelder kwam direct na de rust in de ploeg en leverde na drie minuten een assist bij de 2-0 van Marcus Rashford.

Manchester United
3 - 1
Crystal Palace

Van de Beek liep tijdens een aanval van Manchester United aanvankelijk mee over de as van het veld en zocht daarna de ruimte op aan de rechterflank. Een pass van Jadon Sancho in het strafschopgebied kwam terecht bij Anthony Martial, die op zijn beurt Van de Beek bediende. Tussen de doelman en enkele verdedigers vond Van de Beek de ruimte voor een pass aan Rashford, voor wie het een koud kunstje was om af te ronden.

Erik ten Hag liet Van de Beek voor de derde opeenvolgende oefenwedstrijd op de bank, terwijl de ex-Ajacied ongetwijfeld hoopt zijn carrière een nieuwe impuls te geven onder zijn landgenoot. Dat Ten Hag wel vertrouwen heeft in Van de Beek, blijkt uit het feit dat de middenvelder de enige speler was die in de rust werd ingebracht. Hij verving Scott McTominay. Ten Hag wil de rest van zijn elftal waarschijnlijk pas later wisselen.

De video van het doelpunt is te bekijken door de tweet van Manchester United extern te openen.