Engelse media overladen 'silky-smooth' Aké met complimenten

Reacties

AFC Bournemouth kwam zaterdagmiddag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers, maar dat lag niet aan Nathan Aké. De Nederlandse verdediger was de absolute uitblinker bij The Cherries, wat goed nieuws is voor bondscoach Ronald Koeman.

Engelse media overladen 'silky-smooth' Aké met complimenten

Sky Sports deelde rapportcijfers uit aan de spelers van beide ploegen. Waar vrijwel alle 23 spelers die voor een beoordeling in aanmerking kwamen een 6 of een 7 kregen (Bournemouth-middenvelder Ryan Fraser kreeg een 8) werd Aké beloond met een klinkende 9. 'Op basis van zijn silky-smooth optreden van vandaag is het niet vreemd dat de grote jongens uit de Premier League achter deze uitstekende verdediger aan zitten', zo luidde het juryrapport.

'De international van Nederland deed de hele middag niets verkeerd en was goed voor meerdere cruciale intercepties. Daarmee hield hij de gevaarlijke aanvalslinie van Wolverhampton van scoren af.' Ook analist Charlie Nicholas was lovend. 'Hij was sensationeel, vooral in de tweede helft, toen hij werkelijk álles gaf. Hij was de absolute man van de wedstrijd.'

De hoofdrolspeler zelf baalde na afloop van het spektakelstuk flink, ondanks zijn eigen glansrol. De beide goals vielen uit strafschoppen, terwijl Bournemouth zelfs nog een pingel verprutste. 'Maar ik hoorde zojuist dat alledrie de penalty's onterecht gegeven zijn', sprak Aké. 'Het is behoorlijk pijnlijk dat we deze wedstrijd niet winnend hebben afgesloten.'

Oranje
Ook vanuit Zeist zal met veel plezier naar de prestatie van Aké zijn gekeken. Over iets minder dan een maand opent Oranje de EK-kwalificatiereeks met thuiswedstrijden tegen Wit-Rusland en Duitsland, er lijkt geen enkele twijfel over te bestaan dat Aké bij de selectie van Koeman zal zitten. Gezien zijn huidige prestaties zit er misschien wel een basisplaats in voor de linkspoot, die in de laatste twee interlands slecht één minuutje mocht meedoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.