Engelse arbiter voor Oranje in Wit-Rusland

Reacties

Nederland krijgt op 7 oktober te maken met Michael Oliver als arbiter. Voor de Engelse scheidsrechter is de wedstrijd in en tegen Wit-Rusland zijn eerste kennismaking met Oranje.

Engelse arbiter voor Oranje in Wit-Rusland

Oliver is door de FIFA aangewezen voor het WK-kwalificatieduel van 7 oktober in Borisov. De 32-jarige Engelsman floot in deze kwalificatiereeks twee wedstrijden, waaronder Zweden – Bulgarije (3-0) in dezelfde groep als Nederland. Oliver heeft geen Oranje maar wel drie keer eerder een Nederlandse club gefloten. PEC Zwolle was in augustus 2014 de laatste die met hem te maken kreeg. Feyenoord (augustus 2013 thuis tegen Kuban Krasnodar 1-2) en Vitesse (augustus 2012 thuis tegen FC Anzhi 0-2) maakten eerder kennis met Oliver.

De vaderlandse topdrie van het scheidsrechterskorps komt deze week in actie in de WK-kwalificatiereeks. Op donderdag leidt Björn Kuipers met zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra en vierde man Pol van Boekel het duel Montenegro - Denemarken. In de wedstrijd in groep E staat de tweede plek op het spel. De twee landen staan in punten en doelcijfers exact gelijk. Danny Makkelie fluit, ook op donderdag, het duel tussen Noord-Ierland en Duitsland. Mario Diks, Hessel Steegstra en Kevin Blom assisteren hem. Een dag later, op vrijdag 6 oktober, fluit Bas Nijhuis de wedstrijd Ierland - Moldavië. Hij krijgt ondersteuning van Joost van Zuilen, Charles Schaap en Serdar Gözübüyük.

'Wit-Rusland en Zweden gelijkwaardig aan Oranje, dat is onze huidige situatie'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.