Engeland schrijft geschiedenis met imposante defensieve cijfers

Reacties

De Engelsen dromen van de eindzege op het EK en dat is op basis van de defensieve statistieken zeker niet onterecht. Engeland scoorde zaterdag eindelijk eens vaak en maakt tot nu toe vooral verdedigend indruk op het EK.

Engeland schrijft geschiedenis met imposante defensieve cijfers
© Pro Shots
Oekraïne
Oekraïne
0 - 4
Engeland
Engeland

Engeland is tot nu toe de enige ploeg op het EK die nog geen enkel doelpunt tegen heeft gekregen. Als dat nog twee keer lukt, is Engeland het eerste land ooit dat het EK wint zonder tegendoelpunt. Een ander record heeft de formatie van bondscoach Gareth Southgate al in handen. Engeland heeft nu namelijk zeven wedstrijden op rij de nul gehouden. Dat gebeurde nog nooit eerder.

Land Doelpunten tegen
Engeland 0
Italië 2
België 3
Finland 3
Nederland 4

Ook tegen Oekraïne viel op dat Engeland wel schoten tegen krijgt, maar dat weinig daarvan op doel zijn. De Engelsen kregen tot nu toe 42 schoten tegen. Slechts tien daarvan waren op doel. Doelman Jordan Pickford hoefde pas negen keer op te treden. Unai Simón en Gianluigi Donnarumma, de keepers van Spanje en Italië, doen het nog beter met zes reddingen.

Land Schoten op doel tegen
Italië 9
Engeland 10
Duitsland 11
Polen 11
Nederland 12

De laatste keer dat Engeland een doelpunt tegen kreeg was in maart tijdens het WK-kwalificatieduel met Polen. Toen maakte Jakub Moder op aangeven van Arek Milik in de tweede helft de 1-1. Dankzij Harry Maguire won Engeland toen alsnog met 2-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.