Enerverende wedstrijd levert De Graafschap en Go Ahead weinig op

De Graafschap en Go Ahead Eagles hebben zondagmiddag de punten gedeeld. Door de 1-1 loopt de ploeg van trainer Henk de Jong schade op in de achtervolging op de bovenste clubs in de Jupiler League.

In de beginfase werd het duel ontsierd doordat fans van de bezoekers vuurwerk op het veld gooiden. Arbiter Bas Nijhuis legde vervolgens het spel kort stil. Na een minuut of twintig leek Mark Diemers de 1-0 op zijn schoen te hebben, maar het schot van de middenvelder spatte via de onderkant uiteen, waarna de rebound niet was weggelegd voor Sjoerd Ars. Ondanks een licht overwicht voor de thuisploeg, waren het de Deventenaren die in de blessuretijd van de eerste helft brutaal op voorsprong kwamen. Pieter Langedijk rondde een aanval via Joey Suk af met een fraaie volley.

In de tweede helft kwamen de Doetinchemmers sterk uit de startblokken, met onder meer een aardige kans voor Daryl van Mieghem die net naast schoot. Nadat Jordy Tutuarima oog in oog met Sonny Stevens miste, was het niet veel later wel raak voor De Graafschap. Een voorzet van Tutuarima kwam terecht op het hoofd van Ars, die de bal achter Stevens kopte: 1-1.

In de slotfase kregen beide teams nog een grote kans op de zege, maar Fabian Serrarens zag zijn schot namens de Superboeren net naast gaan, terwijl Langedijk namens Go Ahead nog voorlangs knalde. Met het gelijkspel schieten beide ploegen weinig op. De Graafschap bezet nu na negen duels de vijfde plaats met veertien punten, de Eagles hebben elf punten verzameld wat resulteert in de twaalfde plek.

Bekijk hier alle rangen en standen in de Jupiler League.