Fortuna Sittard kan play-offs ruiken na zege in Limburgse derby

MVV Maastricht heeft op eigen veld zijn meerdere moeten erkennen in Fortuna Sittard, dat na de winst in de Limburgse derby (1-2) een ticket voor de play-offs kan ruiken.

MVV Maastricht tekende in de elfde minuut voor de openingszet. Jonathan Okita nam de bal fraai mee om vervolgens Fortuna-keeper Miguel Santos met een knap schot kansloos te laten. Het antwoord liet niet lang op zich wachten.

Met een fraaie steekpass stond André Vidigal aan de basis van de gelijkmaker van Lisandro Semedo, die de bal in de korte hoek ramde. Kort na rust waren de rollen omgedraaid. Vidigal profiteerde dit keer van het voorbereidende werk van Semedo.

MVV kon in de weinig verheffende tweede helft onvoldoende brengen om de gasten uit Sittard in verlegenheid te brengen, zoals aan de andere kant Fortuna naliet om de wedstrijd voortijdig te beslissen. De tweede gele kaart voor Semedo in de blessuretijd was een smet op de overwinning.

Fortuna Sittard heeft in deze periode nog wedstrijden tegen FC Eindhoven en De Graafschap voor de boeg. De ploeg van trainer Sunday Oliseh heeft een marge van twee punten op NEC in de strijd om een ticket voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Jong Ajax, dat niet in aanmerking komt voor promotie, heeft de beste papieren om de eerste periodetitel te winnen.

Wie is de Limburgse voetbalbaas van de Jupiler League?