NEC en FC Den Bosch houden hoop op periodetitel

Een productieve opleving heeft NEC aan de zege op RKC Waalwijk geholpen, terwijl FC Den Bosch met een nipte overwinning in de race bleef voor een periodetitel in de Jupiler League.

NEC – RKC Waalwijk 2-0
De onvrede groeide in De Goffert, waar NEC moeite had de defensie van RKC Waalwijk te kraken. De stemming sloeg om toen in de 42ste minuut Sven Braken na voorbereidend werk van Arnaut Groeneveld de ban brak. Drie minuten later was de doelpuntenmaker de aangever van de 2-0 van Mohamed Rayhi, die NEC aan een comfortabele voorsprong bij rust hielp. De productieve opleving was genoeg voor de vijfde zege van het seizoen voor de Nijmeegse degradant.

FC Emmen – Jong PSV 3-1
De assist van Matthias Verreth was een kunststukje. Met de hak tekende hij in de zeventiende minuut voor de assist van de gelijkmaker van Sam Lammers. Maar voor een Eindhovens succes in Drenthe was het niet genoeg. Na de weggepoetste openingstreffer van Alexander Bannink bood de combinatie Cas Peters – Omran Haydary FC Emmen uitkomst. In de 27ste minuut scoorde Peters op aangeven van Haydary. Een kwartier voor tijd waren de rollen omgedraaid met de 3-1 als resultaat. FC Emmen blijft door de zege meedoen in de top.

Telstar – FC Dordrecht 3-0
Telstar heeft een overtuigende overwinning geboekt op FC Dordrecht, waardoor de ploeg van trainer Mike Snoei een sprong maakte naar de zevende plaats in de Jupiler League. Andrija Novakovich, Mohammed Osman en Toine van Huizen scoorden voor De Witte Leeuwen. Toch was er een flinke smet op de zege. Gerson Rodrigues liet zich acht minuten na zijn entree op een verkeerde manier gelden. Hij deelde eerste een klap uit en ging vervolgens staan op Denis Mahmudov. De rode kaart, die werd gegeven door de 21-jarige arbiter Stan Teuben, was niet meer dan terecht.

FC Den Bosch – Jong FC Utrecht 1-0
FC Den Bosch heeft de kans op een succes in de eerste periode in leven gehouden. De Brabanders waren op eigen veld te sterk voor Jong FC Utrecht, dat geen antwoord kon formuleren op de vroege openingstreffer van Sven Blummel. Door de zege staat FC Den Bosch op drie punten van periodekoploper Fortuna Sittard.

SC Cambuur – FC Oss 1-3
Na acht minuten leek de vierde nederlaag voor SC Cambuur aanstaande. FC Oss had een 0-2 voorsprong te pakken. Huseyin Dogan en Fatih Kamaçi zette de Friese formatie te kijk, waarbij ook Cambuur-doelman Jesse Bertrams zijn bijdrage had aan de verloren avond. In blessuretijd maakte Fisayo Adarabioyo een einde aan de onzekerheid voor FC Oss. Daan Boerlage had Cambuur nog enige hoop gegeven met zijn treffer.

Overige uitslag: FC Eindhoven – FC Volendam 1-0