En-Nesyri heeft na hattrick nog meer slecht nieuws voor concurrent De Jong

Reacties

Youssef En-Nesyri staat na zijn hattrick tegen Cádiz van zaterdag voorlopig bovenaan in het topscorersklassement van La Liga. De spits van Sevilla laat deze maand zijn waarde zien, want eerder leverde de concurrent van Luuk de Jong al een hattrick tegen Real Sociedad. Van een transfer wil de international van Marokko ondertussen niets weten.

En-Nesyri heeft na hattrick nog meer slecht nieuws voor concurrent De Jong
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
3 - 0
Cádiz
Cádiz

De Jong zag zijn kansen op een basisplek zaterdag verder afnemen tijdens de thuiswedstrijd van Sevilla tegen Cádiz. En-Nesyri stal de show met een hattrick en bleef negentig minuten staan. Het was voor het eerst dit seizoen dat trainer Julen Lopetegui in een competitiewedstrijd helemaal geen beroep deed op De Jong.

Met twaalf goals uit negentien wedstrijden voert En-Nesyri nu het topscorersklassement aan. Zijn prestaties vielen ook bij andere clubs op. In Spaanse en Engelse media werd de aanvaller in verband gebracht met West Ham United, maar En-Nesyri ziet een transfer voorlopig helemaal niet zitten. 'Ik blijf voorlopig hier', zei En-Nesyri tegen Movistar+. 'Ik ga nergens heen, ik wil het seizoen hier afmaken. Sevilla is een geweldige club, ik wil hier zijn.'

Tussen zijn eerste en tweede goal tegen Cádiz werd En-Nesyri overigens in zijn oog geraakt tijdens een duel. Zelfs dat weerhield hem er niet van om te scoren. 'Ik had er last van, maar toen ik die bal zag aankomen maakte het me niet uit dat ik met één oog keek. Ik scoorde met één oog open. Voor mij is er niets veranderd. Alles komt met hard werken en concentratie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Meer L. de Jong
Meer over L. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.