Emotionele Van den Belt zwaait af bij jeugdliefde PEC Zwolle

Reacties

Thomas van den Belt kreeg nét niet alles dat hij had gewild in dit seizoen. Het kind van PEC Zwolle bracht zijn club terug naar de Eredivisie als uitblinker, versierde een transfer naar Feyenoord, maar moest vrijdag de titel aan Heracles Almelo laten. Van den Belt had na afloop gemengde gevoelens. En emoties.

Emotionele Van den Belt zwaait af bij jeugdliefde PEC Zwolle
© Pro Shots
Helmond Sport
Helmond Sport
2 - 3
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Toen hij het uitvak bedankte voor hun steun tijdens de wedstrijd op bezoek bij Helmond Sport, drong het tot Van den Belt door dat hij zijn laatste wedstrijd in het blauw-wit van zijn voetballiefde had gespeeld. En dat leverde tranen op. Bij ESPN verklaarde hij zijn emoties.

'Als kleine jongen ben ik hier begonnen. We kunnen terugkijken op een goed seizoen, ik persoonlijk ook. Daar komen dan emoties bij. We hebben gedaan wat we moesten doen, winnen. We wisten dat het moeilijk zou worden om kampioen te worden, jammer dat het niet gelukt is. We mogen trots zijn op dit seizoen, de promotie was geloof ik vier wedstrijden voor het einde al zeker.'

'Het was een soort droom om in het eerste elftal te staan. De degradatie was een klap. Om dan het jaar erop PEC terug te brengen naar de Eredivisie en de overstap naar Feyenoord te maken, dat is waar je van droomt. Daar kan dan wel een traantje bij', blikte de man die zestien keer scoorde in het zojuist afgelopen seizoen meteen terug.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Als we ons seizoen kritisch bekijken hebben we het een paar keer iets minder gedaan en daar punten laten liggen. Er zijn twee ploegen die erbovenuit steken, Heracles en wij. Felicitaties aan hen, ik had het liever anders gezien. Ik hoop dat het morgen een mooi feestje wordt, maar het wordt wel een beetje gek', aldus Van den Belt over de huldiging van PEC, die zaterdag op het programma staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.