Heracles Almelo viert kampioenschap na uitblijven Zwolse monsterzege

Reacties

Heracles Almelo heeft zich vrijdagavond tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie gekroond. In eigen huis stond het team van John Lammers onder enige spanning, maar uiteindelijk won Heracles met 2-0 van Jong Ajax. Achtervolger PEC Zwolle won met 2-3 bij Helmond Sport en kwam vier doelpunten tekort voor de titel.

Heracles Almelo viert kampioenschap na uitblijven Zwolse monsterzege
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
2 - 0
Jong Ajax
Jong Ajax

De ploeg van Lammers begon nerveus en Ar'jany Martha kreeg een tweetal beste kansen om de Amsterdamse beloften op voorsprong te schieten. Michael Brouwer speelde voor reddende engel. Op Erve Asito kwam het bericht door dat concurrent PEC Zwolle in Helmond de leiding had genomen, de zenuwen sloegen toe.

Samuel Armenteros zorgde er met een geplaatst schot voor dat die nervositeit werd onderdrukt, en toen de zwart-witte aanhang uitgejuicht was, kregen ze ook nog eens mee dat het in Brabant inmiddels 1-1 was geworden. Heracles en Jong Ajax vermaakten het publiek, dat in de rust blij een drankje kon gaan halen in de wetenschap dat PEC zelfs achter was gekomen.

In de tweede helft viel het wat stil in Almelo, totdat de beslissing twintig minuten voor tijd viel. Marco Rente scoorde, uit vreugde belandde er bier op het veld en dus moest Jochem Kamphuis de wedstrijd tijdelijk stilleggen. In het restant van de wedstrijd bestond de spanning hem er vooral uit of de wedstrijd uitgespeeld zou worden zonder een tweede incidentje. Dat lukte, waardoor de ploeg van Lammers zich tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie kroonde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Helmond Sport
Helmond Sport
2 - 3
PEC Zwolle
PEC Zwolle

De eerste grote kans in het SolarUnie Stadion viel voor Jelle Goselink, een prima redding van Jasper Schendelaar voorkwam de 1-0. Aan de overkant kwam de ploeg van Dick Schreuder op 0-1 door Lennart Thy, maar de vreugde was van korte duur. Thomas van den Belt miste een grote kans, even later maakte Martijn Kaars gelijk. Aanvoerder Bram van Polen moest bovendien de strijd al staken, de veteraan was duizelig na een ongelukkige botsing.

Op slag van rust werd het nog vervelender voor de Zwolse ploeg: Kaars maakte 2-1. Voor een treffer die voor Helmond weinig waarde had, was Kaars er wel buitengewoon blij mee. Het was immers zijn veertiende treffer van het seizoen, het aantal doelpunten dat Kaars had afgesproken in een weddenschap om een wasmachine.

Het kampioenschap leek ver weg, ook al bleef de marge in Almelo ook maar één. Thy verstevigde in elk geval zijn grip op de topscorerstitel door na een uur spelen gelijk te maken. Diep in blessuretijd, toen Heracles zijn marge al naar twee treffers had getild, maakte Sven Zitman nog de winnende. Drie punten, zaterdag een huldiging in Zwolle, maar het wordt een feestje zonder schaal. Alleen Thy heeft nog extra reden tot juichen na deze wedstrijd: de Duitser sluit het seizoen af als topscorer.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Heracles Almelo
38
27
4
7
103-42
+61
85
2
PEC Zwolle
38
27
4
7
99-43
+56
85
3
Almere City FC
38
21
7
10
58-41
+17
70
4
Willem II
38
19
11
8
68-40
+28
68
* Actueel tot en met 23 mei 2023
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.