Emotionele Ramsey wil nog niet aan Juventus denken

Reacties

Mocht Arsenal de finale van de Europa League halen, speelt de club dit seizoen nog drie wedstrijden. Daar zit echter geen thuiswedstrijd tussen en dus krijgt Aaron Ramsey geen kans om binnen de lijnen afscheid te nemen voor zijn publiek. Dat raakt de vertrekkende middenvelder.

Emotionele Ramsey wil nog niet aan Juventus denken

Ramsey speelt sinds 2008 in het shirt van Arsenal, aan het einde van dit seizoen maakt de Welshman de transfervrije overstap naar Juventus. Het naderende afscheid van Ramsey is extra wrang omdat hij mogelijk zijn laatste wedstrijd al gespeeld heeft voor Arsenal.

Op dit moment kampt Ramsey namelijk met een hamstringblessure, vorige maand opgelopen. Het is niet zeker of Ramsey fit is aan het einde van het seizoen, de laatste thuiswedstrijd maakte hij vanaf de tribune mee. Arsenal speelde gelijk tegen Brighton & Hove Albion en lijkt daardoor niet in de topvier van de Premier League te eindigen. Na de wedstrijd liep Ramsey een ereronde door het Emirates Stadium, waar hij werd bedankt door het publiek.

Een zichtbaar geëmotioneerde stond na afloop van de wedstrijd voor de camera van Sky Sports. 'Ik heb hier elf jaar van mijn leven doorgebracht. Je kunt het horen aan mijn stem hoeveel de club voor mij betekent. Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen om voor deze mooie club te spelen. Ik kwam hier binnen als een jongen van zeventien jaar, ik ga weg als een man met een gezin en kinderen.'

Ramsey wil nog niet denken aan Juventus, zijn nieuwe werkgever. 'Ik kijk heel erg uit naar een nieuw hoofdstuk ik mijn leven, maar op dit moment denk ik daar niet aan. Het gaat nu om Arsenal, hier ben ik namelijk opgegroeid. Het zal nog wel een paar dagen duren voordat ik weer een beetje vooruit kan kijken.'

De middenvelder uit Wales speelde in totaal 371 wedstrijden voor Arsenal, met The Gunners won hij driemaal de FA Cup en tweemaal de Engelse Super Cup. Mogelijk voegt hij daar de Europa League-beker aan toe, maar dan moet Arsenal in de halve finale wel eerst afronden met Valencia. De heenwedstrijd ging met 3-1 gewonnen. De finale van de Europa League wordt op 29 mei afgewerkt, het is niet ondenkbaar dat Ramsey op dat moment weer fit is. Zo kan de Welshman mogelijk alsnog afsluiten in stijl.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer A. Ramsey
Meer over A. Ramsey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.