Emotionele Mourinho wuift geruchten weg: 'Ik ben Romanista'

Reacties

Het historische succes met AS Roma smaakt voor José Mourinho naar meer. Voor de Portugees heeft de Conference League-winst meer waarde dan het winnen van de Europa League met Manchester United.

Emotionele Mourinho wuift geruchten weg: 'Ik ben Romanista'
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Mourinho schreef woensdagavond geschiedenis. Niet alleen werd hij na Giovanni Trapattoni de tweede trainer die vijf grote Europese prijzen heeft gewonnen, hij was na diezelfde Trapattoni en Sir Alex Ferguson de derde coach die grote prijzen heeft gepakt in drie verschillende decennia. 'Dat kreeg ik net te horen. Ik voelde me er oud door', vertelde Mourinho met een lach bij Sky Italia, kort nadat tranen van geluk zichtbaar bij hem waren na het laatste fluitsignaal.

The Special One legde uit dat het succes met Roma voor hem heel veel betekent. Juist omdat het winnen van een prijs met de Romeinen niet vanzelfsprekend is. 'Het mooie aan mijn carrière is dat ik het geflikt heb met Porto, Inter en Roma en dat is erg, erg, erg bijzonder. Het is één ding als je wint als iedereen het verwacht en je ook echt geïnvesteerd hebt om te winnen, maar het is iets anders om te winnen als het echt iets voor de eeuwigheid is. Dat voelt echt speciaal', aldus Mourinho, die toegaf dat de Europa League-winst met Manchester United ten koste van Ajax in dat opzicht minder bijzonder was.

Met het verslaan van Feyenoord in Tirana sloot Mourinho zijn eerste seizoen als coach van Roma glansrijk af. Hij is nog niet klaar in De Eeuwige Stad, zo maakte hij duidelijk: 'We moesten geschiedenis schrijven vanavond en dat hebben we gedaan. Ik ben nu elf maanden bij Roma en vanaf het begin besefte ik wat succes hier betekent, ik realiseerde me dat hier op gewacht werd. Natuurlijk denk ik vanavond aan mezelf, maar ook aan alle Roma-fans die feest kunnen vieren. Ze moeten genieten en zich deze avond voor altijd herinneren.'

Mourinho ging verder: 'Ik blijf bij Roma, er is geen twijfel. Ook al zijn er geruchten en komen er meer geruchten, ik wil bij Roma blijven. De clubeigenaren zijn geweldige mensen, die hier op voort willen bouwen. Ik voel me Romanista. Dat kan aan mijn manier van werken liggen. Ik ben ook een Porto-fan, een fan van Inter, een fan van Chelsea en ik ben gek van Real Madrid. Maar nu voel ik me vooral Roma-fan. Met alle respect voor de clubs waar ik eerder gewerkt heb: ik voel me honderd procent Romanista. De supporters van Roma zijn werkelijk waar speciaal.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.