Emotioneel PSG blijft in spoor van koploper Nice

Paris Saint-Germain heeft woensdagavond in het competitieduel met Angers (2-0) een eerbetoon geleverd aan de selectie van Chapecoense die dinsdag aan boord zat van het vliegtuig dat verongelukte in Colombia. Doelpuntenmakers Thiago Silva en Edinson Cavani stonden na hun treffers stil bij het overlijden van de Braziliaanse voetballers. Door de zege blijft PSG in de Ligue 1 in het spoor van koploper Nice, die ook won.

Paris Saint-Germain - Angers 2-0
Voor het duel begon, werd er een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de omgekomen vliegramp in Colombia. Beide elftallen speelden met rouwbanden en voor de dug-out van PSG lag een grote Braziliaanse vlag uitgerold.

De Parijzenaren kregen al snel enkele mogelijkheden via Cavani, maar scoorden pas tien minuten voor rust. Uit een hoekschop van Lucas Moura kopte Silva de bal tegen de touwen. De Braziliaanse aanvoerder maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen, uitgerekend een dag na de vliegramp waarbij bijna de voltallige selectie van Chapecoense om het leven kwam. Zichtbaar geëmotioneerd zakte Silva door zijn knieën en hief zijn armen ten hemel, ongetwijfeld denkend aan de tragedie van dinsdag.

Halverwege de tweede helft benutte Cavani een strafschop. Voor de spits was het zijn zestiende seizoenstreffer en zijn honderdste doelpunt in dienst van PSG. De Uruguayaan trok daarna zijn shirt uit en toonde een ondershirt waarop 'fuerza' stond, sterkte. Ook hij hief zijn handen ten hemel. De gele kaart die Cavani voor het uitrekken van zijn shirt kreeg, nam hij op de koop toe.

Edinson Cavani maakte tegen Angers zijn honderdste treffer in het shirt van Paris Saint-Germain. De spits uit Uruguay stond daarna stil bij het overlijden van de voetballers van Chapecoense. Hij trok zijn shirt uit en toonde een ondershirt waarop 'fuerza' stond, sterkte.

Door de zege op nummer tien Angers komt Paris Saint-German na vijftien wedstrijden op 35 punten, eentje minder dan koploper Nice. Op 11 december ontmoeten de twee kemphanen elkaar in Parijs.

Guingamp - Olympique Nice 0-1
In het duel met nummer zeven Guingamp moest Nice het wederom stellen zonder de aan zijn kuit geblesseerde Mario Balotelli. Aanvankelijk leek het ontbreken van de Italiaanse spits geen groot gemis, want al na vijf minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via Younes Belhanda.

Daarna kreeg Nice een aantal grote kansen het duel voortijdig te beslissen, maar deze werden niet benut. In de slotfase kwam Guingamp nog bijna op gelijke hoogte, maar de thuisploeg liet een goede mogelijkheid onbenut. Nice heeft na vijftien wedstrijden 36 punten.

Dijon - AS Monaco 1-1
De Monegasken liepen dinsdag averij op in de titelstrijd. Op bezoek bij Dijon werd het 1-1. Guido Carrillo opende na een kwartier de scoren voor de gasten. Vlak voor tijd zorgde Dijon-speler Frederic Sammaritano voor de gelijkmaker. AS Monaco staat derde met 33 punten.

Nantes - Olympique Lyon 0-6
Zondag moest Lyon op eigen veld nog buigen voor Paris Saint-Germain (1-2), maar woensdagavond boekte de nummer vier een overtuigende zege op nummer voorlaatst Nantes. Corentin Tolisso, Alexandre Lacazette (strafschop), Maxime Gonalons, Mathieu Valbuena, Mouctar Diakhaby en Nabil Fekir zorgden voor de monsterscore tegen Nantes. De treffers werden over beide helften verdeeld. Lyon staat vierde met 25 punten uit vijftien duels.