Stuntploeg Nice grijpt koppositie zonder te winnen

Reacties

Olympique Nice heeft de koppositie in de Ligue 1 weer gegrepen, maar liep tegelijkertijd ook schade op in de titelstrijd. Tegen Bastia werd met 1-1 gelijkgespeeld.

Stuntploeg Nice grijpt koppositie zonder te winnen

De start van Nice was alleraardigst. De thuissupporters in de Allianz Riveira zagen hun team dit seizoen in de Ligue 1 nog niet verliezen en kregen in de elfde minuut al een volgende reden om te juichen. Alessane Plea was de gevierde man. De Franse middenvelder kopte raak uit een hoekschop van Jean Michaël Seri.

Zonder de aan zijn kuit geblesseerde Mario Balotelli lukte het Nice vervolgens maar niet meer afstand te nemen van Bastia, dat dit seizoen niet meer is dan een laagvlieger in de Franse competitie. Het maakte het des te verrassender dat Enzo Crivelli de stand na een uur in evenwicht bracht. De aanvaller kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten na een redding van doelman Yoan Cardinale en schoot raak.

Nice had aan het half uur niet genoeg voor de zoektocht naar het winnende doelpunt. Het door de remise verdiende punt is voor de ploeg van coach Lucien Favre genoeg om de koppositie weer over te nemen van AS Monaco, dat zaterdag met 4-0 won van Olympique Marseille. Het verschil tussen de lijstaanvoerder en de naaste achtervolger bedraagt één punt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.