Cavani houdt PSG in het spoor van koploper Nice

Paris Saint-Germain heeft zondagavond nipt gewonnen van Olympique Lyon: 1-2. Topscorer Edinson Cavani verzorgde de productie bij de Parijzenaren.

Cavani zorgde tegen Lyon voor zijn veertiende en vijftiende treffer in de Ligue 1. De spits zette de bezoekers na een half uur spelen op voorsprong. De Uruguayaanse aanvaller schoot een strafschop door het midden binnen terwijl doelman Anthony Lopes de hoek in dook.

Lyon kwam in de tweede helft vliegensvlug op gelijke hoogte. Rechtsback Rafael ging tijdens een snelle aanval mee naar voren en scoorde bijna. Zijn schot raakte de paal, maar invaller Mathieu Valbuena stond op de goede plek om de bal alsnog in het doel te schieten. De vleugelaanvaller was fris in het veld nadat hij aan het begin van de tweede helft de Pool Maciej Rybus had afgelost.

PSG creëerde na rust weliswaar minder kansen dan daarvoor, maar Cavani vond wel op prachtige wijze het net. De spits nam de bal aan op zijn borst en trof doel met een omhaal. Het doelpunt werd echter afgekeurd omdat Cavani buitenspel stond toen hij de bal kreeg.

In de slotfase zorgde hij toch voor de 1-2 door een voorzet van Thomas Meunier van dichtbij binnen te koppen. Door de zege komt PSG op gelijke hoogte met nummer twee AS Monaco. Beide clubs hebben 32 punten. Koploper Olympique Nice heeft één punt meer.