Ontketend Monaco dendert over Rekik heen naar koppositie

AS Monaco heeft in eigen huis eenvoudig gewonnen van Olympique Marseille (4-0) en mag zich daardoor weer even koploper noemen in Frankrijk. Valère Germain was de gevierde man.

Vorig seizoen wist Monaco maar moeizaam het net te vinden. In totaal scoorde het slechts 57 keer in 38 wedstrijden. Maar in de huidige jaargang scoort de ploeg van trainer Leonardo Jardim juist zeer makkelijk. Ook tegen Marseille, waar Karim Rekik in de basis begon, waren de Monegasken productief.

Gabriel Boschilia opende halverwege de eerste helft de score en nog voor rust liep de thuisclub uit naar een 3-0 voorsprong door twee treffers van Germain. Daarmee leek de eindstand al vroeg te zijn bereikt, maar in de extra speeltijd bepaalde Guido Carrillo de eindstand op 4-0.

Daardoor heeft Monaco, dat deze week als groepswinnaar de achtste finale van de Champions League bereikte, na veertien wedstrijden al 43 keer gescoord in de Ligue 1. Net als Olympique Nice heeft het nu 32 punten. Zondag kan de ploeg van trainer Lucien Favre de koppositie weer overnemen als het thuis minimaal gelijkspeelt tegen SC Bastia (aftrap 17.00 uur).