Bernardo Silva barst uit zijn voegen bij AS Monaco

Reacties

Op Champions League-speeldagen licht VI telkens een speler uit. In de negende editie Bernardo Silva, de kleine vleugelflitser die AS Monaco langzaamaan ontgroeit.

Bernardo Silva barst uit zijn voegen bij AS Monaco

Zijn handelsmerk heeft Bernardo Silva mogelijk geleerd van Marc Overmars en Arjen Robben. Na een actie op de vleugel naar binnendraaien en met je goede been uithalen. Ook als Silva het doet, lijkt het zo simpel.

In september flikt hij het weer, in de Champions League op bezoek bij Tottenham Hotspur. Met korte pasjes houdt hij de bal dichtbij zich. Verdediger Jan Vertonghen loopt braaf met hem mee en loopt in de val. Met een subtiele beweging zet Silva de Belg op het verkeerde been en als hij uithaalt, is Vertonghen te laat om er nog iets aan te doen. De bal vliegt in de verre hoek achter doelman Hugo Lloris: 0-1.

Silva valt ook dit seizoen positief op bij de Monegasken. Als technische man op de vleugel of op het middenveld is hij een van de smaakmakers bij de nummer twee van de Franse Ligue 1. De hegemonie van Paris Saint-Germain lijkt dit seizoen ten einde en Monaco is samen met rivaal Olympique Nice de belangrijkste concurrent om de titel voor de Parijzenaren.

Bernardo Silva zette AS Monaco op 0-1 in de Champions League tegen Tottenham Hotspur.
Bernardo Silva zette AS Monaco op 0-1 in de Champions League tegen Tottenham Hotspur.

Alsof dat nog niet genoeg is, gaat Monaco na vier duels met acht punten aan kop in Groep E van de Champions League. Eindelijk lijkt er iets terecht te komen van de ambities van de Russische eigenaar Dimitri Rybolovlev. Hij kocht voor miljoenen euro's aan spelers, onder wie Radamel Falcao, João Moutinho en Silva. Laatstgenoemde kan ook nog een flink bedrag opleveren voor de Rus.

Silva wordt al anderhalf jaar aan de Europese top gelinkt. Met zijn passing, inzicht en passeerbeweging zorgt de 22-jarige Portugees voor veel gevaar en dat zien de grote clubs. Vorig seizoen werd Manchester United genoemd als belangstellende en aan het einde van de zomerse transferperiode werd ook Real Madrid genoemd.

De vraag is hoelang Silva nog voor Monaco actief is. Uitblinken is één ding, maar in Monaco doe je dat voor gemiddeld tienduizend mensen. Een vol stadion in Engeland of Spanje zou de volgende stap kunnen zijn. Rybolovlev heeft de eurotekens al in zijn ogen, maar zou het liefst zien dat Silva zijn tijd in Monaco afsluit met een prijs. (Sander Janssen)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.