Emoties lopen hoog op in Porto: boze fans bekogelen auto Conceição met stenen

Reacties

De gemoederen liepen woensdag hoog op in Porto na de oorwassing tegen Club Brugge (0-4). De auto van trainer Sergio Conceição werd buiten het stadion belaagd door woedende supporters.

Emoties lopen hoog op in Porto: boze fans bekogelen auto Conceição met stenen
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
0 - 4
Club Brugge
Club Brugge

Porto ging in het eigen Estádio do Dragão verrassend hard onderuit tegen de Belgische landskampioen. Op de persconferentie kon Conceição zijn frustraties niet verbergen. Na een prikkelende vraag stapte de vader van Ajax-speler Francisco Conceição op en verliet hij de mediaruimte. Eenmaal in zijn auto kwam een aantal supporters verhaal halen. Ook de vrouw en twee kinderen van de oefenmeester bevonden zich op dat moment in het voertuig.

Het plukje supporters gooide met stenen en smeet verschillende verwensingen naar het hoofd van de familie, maar niemand raakte gewond. 'Porto keurt de aanval op de auto van Conceição ten zeerste af', meldt de club op de eigen website. 'Porto betreurt het gebrek aan bescherming door de autoriteiten en doet een oproep de daders zo snel mogelijk te identificeren.'

Jacht op Benfica
Porto vervolgt de competitie zaterdag met een uitduel bij Estoril. De Portugese topclub moet het Benfica van Roger Schmidt en SC Braga voorlopig voor zich dulden. In de Champions League wacht Porto na twee wedstrijden nog op het eerste punt.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
6
4
0
2
12-7
+5
12
2
Club Brugge
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Bayer Leverkusen
6
1
2
3
4-8
-4
5
4
Atlético Madrid
6
1
2
3
5-9
-4
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Porto
Meer over FC Porto
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.