Emmen stelt titelfeest VVV uit, Jong PSV verslaat Ajax

Ondanks hulp van Jong PSV is het kampioenschap van VVV-Venlo in de Jupiler League nog geen feit. FC Emmen hield de koploper in eigen huis op een gelijkspel.

VVV-Venlo - FC Emmen 0-0
Het was vrijdag al groot feest in Venlo, aangezien VVV zich na de 1-2 overwinning bij RKC Waalwijk verzekerde van promotie. Drie dagen later kon ook het kampioenschap veiliggesteld worden, maar dan moest er thuis wel gewonnen worden van FC Emmen en Jong Ajax mocht dan niet winnen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was VVV heer en meester, maar ondanks mogelijkheden voor Vito van Crooij, Jerold Promes en Nils Röseler vielen er geen doelpunten in de eerste helft. Tien minuten na rust kregen de Limburgers een uitgelezen kans om de score te openen, maar een door Gersom Klok veroorzaakte strafschop werd gemist door Clint Leemans.

Ook daarna bleef VVV kansen krijgen, maar de ploeg van trainer Maurice Steijn stuitte telkens op doelman Dennis Telgenkamp. Aan de andere kant kwam FC Emmen er een paar keer gevaarlijk uit, maar ook de bezoekers slaagden er niet in het net te vinden.

Het bleef tot de laatste seconde spannend in Seacon Stadion - De Koel, waar het uiteindelijk 0-0 bleef. Het titelfeest van VVV-Venlo wordt daarom uitgesteld tot vrijdag. De koploper van de Jupiler League heeft dan aan een punt op bezoek bij FC Eindhoven genoeg om zich kampioen te mogen noemen.

Jong PSV - Jong Ajax 3-1
Hulp voor VVV-Venlo kwam vanaf De Herdgang, waar Jong PSV te sterk was voor Jong Ajax. De nummer twee van de Jupiler League kwam in de twaalfde minuut nog wel op voorsprong via Václav Cerny, maar nog voor rust had de thuisclub de achterstand omgebogen in een voorsprong.

Pablo Rosario krulde in de 24ste minuut schitterend de gelijkmaker binnen en vier minuten later zorgde Albert Gudmundsson voor de voorsprong van Jong PSV. Na ruim een uur zorgde de IJslander ook voor het derde doelpunt van de Eindhovenaren.

Door de nederlaag heeft Jong Ajax met nog drie duels voor de boeg negen punten achterstand op VVV-Venlo. Alleen als de Amsterdammers de resterende drie wedstrijden winnen en de koploper van de Jupiler League drie keer verliest, kan de titel nog naar de ploeg van trainer Marcel Keizer gaan.