Leemans grote man in promotiefeestje VVV

VVV-Venlo speelt volgend seizoen in de Eredivisie. De koploper van de Jupiler League dwong vrijdag promotie af door met 1-2 van RKC Waalwijk te winnen. Clint Leemans was de grote man met twee doelpunten. Nummer twee Jong Ajax won thuis van Dordrecht.

VVV had moeite om de wedstrijd open te breken. De ploeg van trainer Maurice Steijn miste in de eerste helft een aantal grote kansen, maar kwam vlak voor rust dan toch op voorsprong. RKC-speler Evandor Sno legde Vito van Crooy neer in het strafschopgebied, waarna Leemans onberispelijk raak schoot uit de daaropvolgende penalty. In het uitvak begonnen de meegereisde supporters uit Venlo alvast aan een feestje, want met deze stand was hun ploeg virtueel gepromoveerd naar de Eredivisie.

Een kleine tien minuten na rust werd dat feestje echter verstoord. Dit keer was het RKC dat een penalty kreeg, nadat VVV-verdediger Jerold Promes met een ferme tackle Kenny Anderson naar de grond haalde. Johan Voskamp was trefzeker vanaf elf meter en maakte zijn veertiende doelpunt van het seizoen.

Na iets meer dan een uur lag de wedstrijd even stil na een botsing tussen RKC-doelman Tamati Williams en VVV'er Torino Hunte, die lang op de grond bleef liggen en op een brancard van het veld gedragen werd.

Eén minuut voor het einde van de reguliere speeltijd dwong VVV dan toch promotie af. Een tweede doelpunt van Leemans, uit een vrije trap, gaf de doorslag voor de Venlonaren. Nummer drie Cambuur, dat in tegenstelling tot nummer twee Jong Ajax en nummer drie Jong PSV wel kan promoveren, heeft een niet in te halen achterstand van dertien punten.

Jong Ajax - Dordrecht 1-0
De strijd om het kampioenschap is door de overwinning van Jong Ajax op Dordrecht nog niet beslist. De Amsterdammers maakten het spannend, want de enige treffer van de wedstrijd liet lang op zich wachten. De ploeg van trainer Marcel Keizer raakte in de eerste helft wel meerdere malen het aluminium. De 1-0 werd zeven minuten voor tijd gemaakt door Léon Bergsma. Het verschil met VVV bedraagt daardoor acht punten.