Emery vraagt Arsenal-fans om geduld: 'We praten over echt grote namen'

Reacties

Clubs uit de Premier League hebben nog maar ruim drie weken de tijd om nieuwe spelers te halen en de selectie van Arsenal is nog altijd niet noemenswaardig versterkt. Coach Unai Emery maakt zich geen zorgen en doet een poging om de supporters gerust te stellen.

Emery vraagt Arsenal-fans om geduld: 'We praten over echt grote namen'

Arsenal eindigde in het afgelopen seizoen als vijfde in de Premier League en speelt daardoor in het nieuwe seizoen opnieuw geen Champions League-voetbal. Om de aansluiting bij de topteams in de Engelse competitie terug te vinden, zijn er volgens de fans grote aankopen nodig. Vooralsnog haalde Arsenal echter alleen nog maar het Braziliaanse talent Gabriel Martinelli (18) binnen.

Emery hoopt dat de aanhang nog wat geduld kan opbrengen. 'We zijn druk bezig', zei de coach op een persconferentie. 'We hebben een duidelijk idee over welke posities we willen versterken. We nemen onze tijd en zijn kalm, want we willen alleen spelers hebben die ons echt kunnen helpen. Bovendien hebben we al erg goede spelers én erg goede talenten in huis. Ik kan de supporters beloven dat we voor het nieuwe seizoen echt een sterk team zullen hebben.'

Emery denkt aan de komst van "drie, vier nieuwe spelers". 'We praten over echt grote namen', benadrukte de Spanjaard. 'We zijn erg veeleisend en kijken eerst naar de mogelijkheid om heel goede en heel dure spelers aan te trekken. Als de nummer één op onze lijst niet haalbaar is, schakelen we door naar nummer twee. Maar we moeten er zeker van zijn dat een bepaalde speler echt belangrijk kan worden voor onze ploeg.'

In de wandelgangen wordt Arsenal in verband gebracht met Dani Ceballos, die zou moeten worden overgenomen van Real Madrid. Emery: 'Ik wil niet op namen ingaan. Maar Ceballos is een erg goede speler.' Voor Arsenal begint het nieuwe seizoen in de Premier League op zondag 11 augustus met een uitwedstrijd bij Newcastle United. Drie dagen eerder, op donderdag 8 augustus, is het Deadline Day in Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.