Enige zomeraankoop tot nu toe scoort meteen voor Arsenal

Reacties

Arsenal is in de nacht van maandag op dinsdag met een 3-0 oefenzege op Colorado Rapids begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Gabriel Martinelli, de enige zomeraankoop tot nu toe, was trefzeker bij zijn officieuze debuut.

Enige zomeraankoop tot nu toe scoort meteen voor Arsenal

De achttienjarige Martinelli kwam deze zomer voor 6,7 miljoen euro over van de kleine Braziliaanse club Ituano en is ruim drie weken voor de start van het nieuwe Premier League-seizoen de enige nieuweling in de Arsenal-selectie. Maandag spraken de bezorgde fans van The Gunners nog hun onvrede uit over het beleid van eigenaar Stan Kroenke.

Het jonge elftal dat manager Unai Emery bij de eerste wedstrijd van de Amerikaanse oefentrip het veld in stuurde, trok zich weinig aan van die onrust. De zeventienjarige Bukayo Saka opende al snel de score op aangeven van de talentvolle Engelse aanvaller Eddie Nketiah. Na krap een half uur zorgde James Olayinka voor de 2-0 met een schot in de kruising.

Martinelli had in de openingsfase de score ook al kunnen openen voor zijn nieuwe club, maar toen miste de Braziliaanse vleugelspits nog een grote kans. Na een uur was het wel raak toen hij een voorzet van linksback Dominic Thompson met de borst binnenwerkte. Het betekende de bekroning van een prima debuut voor de enige Arsenal-aankoop tot nu toe.

Het is wellicht een geruststellende gedachte voor de bezorgde aanhang van The Gunners, waar in de slotfase sterspelers Pierre-Emerick Aubemayang, Alexandre Lacazette en Mesut Özil nog binnen de lijnen kwamen. Later deze week is Bayern München de volgende opponent van Arsenal, dat druk bezig is linksback Kieran Tierney (Celtic) en het Franse talent William Saliba (Saint-Étienne) aan te trekken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.