Emery passeert Özil en zet verhoudingen verder op scherp

Reacties

Arsenal verloor zaterdagmiddag van West Ham United (1-0) en leed die nederlaag zonder Mesut Özil. De middenvelder was door zijn coach Unai Emery buiten de wedstrijdselectie gelaten.

Emery passeert Özil en zet verhoudingen verder op scherp

Het betekent een nieuw hoofdstuk in de merkwaardige soap rondom Özil. De bestbetaalde speler uit de Arsenal-selectie miste in dit seizoen al verschillende wedstrijden, vanwege verschillende redenen. Alleen na de uitwedstrijd tegen AFC Bournemouth in november (1-2 zege) gaf Emery toe dat hij Özil vanwege "tactische redenen" buiten zijn selectie had gehouden.

Özil miste de laatste twee wedstrijden van Arsenal vanwege een knieblessure, maar hervatte deze week de training en was fit genoeg om zaterdag zijn rentree te kunnen maken. Toch besloot Emery om de middenvelder niet mee te nemen voor het korte tripje naar stadsgenoot West Ham.

'Ik heb gekozen voor de spelers die volgens mij het beste waren voor deze wedstrijd', legde Emery na afloop zijn beslissing uit. 'We winnen met Özil en we verliezen met Özil. We kunnen een bepaald resultaat niet bij één speler neerleggen. Vandaag waren de spelers die hier waren, de spelers die dit het meest verdienden. We blijven hard werken met al onze spelers, iedereen is belangrijk voor ons. Vandaag was mijn beslissing om het met deze selectie te doen.'

Na het missen van de uitwedstrijd bij West Ham zullen de transfergeruchten over Özil ongetwijfeld weer gaan toenemen. Zaakwaarnemer Erkut Sögüt ontkende begin januari echter nog dat zijn cliënt op zoek is naar een nieuwe club. Het contract van Özil bij Arsenal loopt nog tot medio 2021 door.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.