Emanuelson na ontsnapping Milan: 'Wijze les geleerd'

Urby Emanuelson beseft dat hij dinsdagavond met AC Milan op bezoek bij Arsenal door het oog van de naald is gekropen. De Milanezen verdedigden in Londen een 4-0 voorsprong uit het heenduel in de achtste finale van de Champions League, maar zagen Arsenal met een 3-0 overwinning nog angstig dichtbij komen.

Na een dramatische eerste helft had Arsenal door een 3-0 voorsprong al een groot gedeelte van de schade goedgemaakt. 'En dat was zeker schrikken', vertelt Emanuelson aan Sport1. 'Iedereen had ons nog gewaarschuwd. We kregen de goals misschien wat ongelukkig tegen, maar met rust kijk je gewoon tegen een 3-0 achterstand aan en dat mag niet op dit niveau.'

'Ik weet niet waar het aan lag dat we zo begonnen', vervolgt de voormalige Ajacied. 'In de tweede helft hadden we de wedstrijd meer onder controle. De conclusie is wel dat we met het nodige geluk terugkeren naar Milaan. Maar goed, we hebben een wijze les geleerd. Op naar de volgende ronde.'

Ook Milan-coach Massimiliano Allegri wil niet al te lang stilstaan bij de nederlaag en de dramatische eerste helft. 'Het is heel jammer dat we de return verloren hebben, maar ons doel was een plek in de volgende ronde. Nu hebben we wat tijd om de blessuregevallen terug te laten keren in de selectie. In de pauze heb ik in alle rust aangegeven dat we de slechte eerste helft moesten vergeten. Ik zag na de onderbreking ook niet heel veel angst in de ploeg; we beschikken over de nodige ervaring.'

Allegri denkt niet dat de ontsnapping van Milan gevolgen gaat krijgen voor het restant van het seizoen. 'Dat was pas het geval geweest als we een 4-0 zege nog weg hadden gegeven. Nu ben ik niet heel erg bezorgd.'

Verdediger Philippe Mexès was minder positief. 'In de eerste helft werd ieder foutje afgestraft. Pas na de rust waren we eindelijk in staat de bal in de ploeg te houden. Dit mag in ieder geval nooit meer gebeuren. We hebben helemaal niets te vieren na zo'n wedstrijd. Het moet echt beter.' Foto: VI Images