Elia vermoedt grap, neushoorn Mertesacker, Ajax kijkt tennis

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Elia vermoedt grap, neushoorn Mertesacker, Ajax kijkt tennis

'Ik dacht dat het grap was'
Eljero Elia is erg gelukkig met zijn verhuur aan Southampton, maar dacht in eerste instantie dat hij in de maling werd genomen. Pas toen de rappe aanvaller doorhad dat de interesse van manager Ronald Koeman serieus was, reageerde hij resoluut: 'Ik ben er klaar voor, ik kan niet wachten om daar te beginnen.'(BBC)

'Ik luister niet naar de vaders, moeders, opa's en oma's van mijn spelers'
• De vader van Arsenal-keeper Wojciech Szczesny liet zich afgelopen week behoorlijk kritisch uit over de defensie van de Londenaren. Zo oordeelde hij dat Per Mertesacker 'de wendbaarheid van een neushoorn' heeft. Die uitspraken doen manager Arsène Wenger allemaal niet zo veel.

• De spelers van Ajax zijn tijdens het trainingskamp in Qatar niet alleen maar met voetbal bezig. De Amsterdammers verzetten hun zinnen met het bezoek aan een interessant potje tennis.

• In Engeland zijn de fans gek van allerlei weetjes, al is het alleen maar om op te kunnen gokken. Wie maakt de meeste doelpunten? Welke speler pakt de meeste kaarten? Onlangs werd bekendgemaakt wie de snelste speler is in de Premier League. Genoeg kanshebbers met aanvallers als Alexis Sánchez en Raheem Sterling, maar de allersnelste is Moussa Sissoko, de box-to-box-middenvelder van Newcastle United. De Fransman haalt een topsnelheid van liefst 35,3 kilometer per uur.

• Er is een slechter debuut denkbaar. Enkele dagen nadat Lass Bangoura op huurbasis is neergestreken bij Granada, knalt de van Rayo Vallecano overgekomen aanvaller snoeihard raak uit een vrije trap in het bekerduel met Sevilla. Helaas voor Bangoura ging het slechts om de aansluitingstreffer (1-2).

'Ik zou Messi niet halen'
• Doelman Iker Casillas ziet geen heil in de komst van Lionel Messi. Ook niet nu de Argentijn in onvrede leeft bij Barcelona. 'Nee, we hebben nu een prima ploeg waarmee we uitstekend presteren', aldus Casillas in de Spaanse media. De aanvoerder van Real Madrid gelooft echter niet in een crisis bij Barcelona. 'Ik lees alleen maar over randzaken, maar ze doen nog gewoon mee in de beker, de Champions League en om de titel.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.