Elftal van de Week met PSV-tint, Eredivisie-debutant direct in dreamteam

Reacties

Liefst negen clubs zijn vertegenwoordigd in het Elftal van de Week van de dertiende speelronde van de Eredivisie. PSV heeft als enige ploeg meerdere uitverkoren spelers.

Elftal van de Week met PSV-tint, Eredivisie-debutant direct in dreamteam
© Pro Shots

Mede dankzij vroege goals van Cody Gakpo en Mohamed Ihattaren rekenden de Eindhovenaren af met RKC Waalwijk: 1-4. Beide talenten hebben het dreamteam van deze week gehaald. Denzel Dumfries, die vanaf de strafschopstip de 0-3 liet aantekenen, bekleedt de rechtsbackpositie in het elftal waarin het accent duidelijk op de aanval ligt.

Als Speler van de Week is uiteraard ook Teun Koopmeiners opgesteld. De aanvoerder van AZ moet met Joey Veerman, die SC Heerenveen nog terug in de race bracht tegen Heracles Almelo, de lijnen uitzetten op het middenveld.

Een ander koppeltje, maar dan in de aanval, bestaat uit Jørgen Strand Larsen en Klaas Jan Huntelaar, die namens respectievelijk FC Groningen en Ajax beiden twee keer trefzeker waren afgelopen weekeinde. Naast Gakpo en Ihattaren moet Luka Ilic het spitsenduo van voeding voorzien. De FC Twente-middenvelder trof zeer fraai doel tegen VVV-Venlo.

Het doel wordt deze keer verdedigd door Eric Oelschlägel, die namens FC Utrecht zijn Eredivisie-debuut vierde in een wedstrijd waarin er voor de Domstedelingen weinig te vieren was (1-1 tegen Fortuna Sittard). Naast de al genoemde spelers hebben Riechedly Bazoer (Vitesse) en Kenneth Paal (PEC Zwolle) een stek veroverd. Voor Bazoer is dat niet bepaald de eerste keer: de ex-speler van onder meer Ajax blinkt al het hele seizoen uit en is dan ook de koploper in het Speler van het Jaar-klassement.

Elftal van de Week - Speelronde 13:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.