Elftal van de Week: Feyenoord-defensie en verrassingen

Reacties

De verdedigers van Feyenoord hebben indruk gemaakt tijdens speelronde 26. Dat kwam de koploper van de Eredivisie goed uit, want er werd uiteraard tegen Ajax gespeeld. Na de 2-3 overwinning in de Johan Cruijff Arena bestaat de defensie van het Elftal van de Week volledig uit Feyenoorders.

Elftal van de Week: Feyenoord-defensie en verrassingen
© Pro Shots

Lutsharel Geertruida maakte de winnende, Dávid Hancko speelde samen met Gernot Trauner voor een groot deel van het duel de aanvallers van Ajax uit de wedstrijd en Marcos López moest er opeens staan toen zijn concurrent Quilindschy Hartman in de problemen kwam met geel op zak. Maar de Peruaan stond er gelijk en scoorde net als zijn teamgenoten achterin een 7,5.

Feyenoord-keeper Timon Wellenreuther verrichtte in de slotfase misschien wel de belangrijkste redding uit zijn carrière, maar dat leverde hem geen plek in het Elftal van de Week op. Bij Excelsior kreeg Stijn van Gassel diverse schoten van SC Cambuur om de oren, maar hij hield zich staande. Slechts één keer moest hij een treffer incasseren, dat zat een zege van Excelsior niet in de weg.

Op het middenveld vinden we de kersverse koploper van het algemeen klassement. Xavi Simons bleef als enige overeind bij PSV en scoorde een 7,5. Naast hem staat verrassend Anass Salah-Eddine, ook met een 7,5 als rapportcijfer. De huurling van Ajax speelde vooral als linksback dit seizoen, maar blonk tegen AZ uit als middenvelder. Hij strooide met passes en is misschien wel de oplossing voor Ajax als het gaat om de bezetting op de linkerflank. De laatste middenvelder is Oussama Tannane, die met een 8,5 verkozen werd tot Speler van de Week.

Voorin is het weer vechten om een plekje in de basisopstelling. Marouane Azarkan (7,5, Excelsior), Manfred Ugalde 8, (FC Twente), Sydney van Hooijdonk (8,5, SC Heerenveen) en Vito van Crooij (7,5, Sparta Rotterdam) blonken allemaal uit. Azarkan scoorde weliswaar als enige niet in de voorste linie, maar tegen SC Cambuur leverde hij wel twee assists af.

ELFTAL VAN DE WEEK - SPEELRONDE 26

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.