Elche gewaarschuwd voor Isco, de sensatie van Real Madrid

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Primera División. Voor de zesde speelronde is dat het duel tussen Elche en Real Madrid van woensdagavond (22.00 uur).

Elche gewaarschuwd voor Isco, de sensatie van Real Madrid

Elche

Klassering: 19de plaats (drie punten uit vijf duels)
Vorm: V-G-G-G-V

Nieuwkomer Elche is met Sevilla en UD Almería de enige club in de Primera División die nog op zijn eerste competitiezege wacht. Gelijkspelen tegen Real Sociedad (1-1), UD Almería (2-2) en Real Valladolid (0-0) kan de formatie van trainer Fran Escribá overleggen sinds deze na 24 jaar is teruggekeerd op het hoogste niveau. De laatste overwinning in de Primera División dateert van 19 februari 1989 (!), toen werd voor eigen publiek met 3-0 gewonnen van Real Murcia.

Uitgelicht
Berry Powel speelde vorig seizoen in de Segunda División nog 23 competitieduels voor Elche. Vóór aanvang van de start op het huidige seizoen liet de spits zijn contract ontbinden bij gebrek aan perspectieven. Hoewel Powel de verwachting had uitgesproken dat er weinig personele veranderingen zouden plaatshebben bij Elche, blijkt het tegendeel waar. Twaalf nieuwe spelers kwamen al dan niet op huurbasis, onder wie de ervaren Domingo Cisma (Atlético Madrid), Manu del Moral (Sevilla) en Cristian Sapunaru (Real Zaragoza). De laatste competitiewedstrijd bij Osasuna (2-1 verlies) telde het basisteam zes nieuwelingen.

Real Madrid

Klassering: 3de plaats (dertien punten uit vijf duels)
Vorm: W-W-W-G-W

Met tien goals in de twee voorbije officiële duels (Galatasaray 6-1, Getafe 4-1) heeft Real Madrid weinig om ontevreden over te zijn. De Madrileense grootmacht verspeelde weliswaar punten tijdens het competitieduel bij het gepromoveerde Villarreal (2-2). Maar voorlopig is Real Madrid vrij soeverein; het is na zes officiële wedstrijden nog altijd ongeslagen. Real Madrid maakte onlangs zelfs trots melding van een opmerkelijke trivaliteit. Als enige club uit een van de vijf grote Europese competities heeft De Koninklijke gerekend vanaf de voorbereiding geen enkele wedstrijd verloren. Tijdens het 'voorseizoen' won Real zeven van zijn acht oefenduels, eenmaal speelde het gelijk.

Uitgelicht
De inbreng van Gareth Bale is vooralsnog beperkt gebleven tot één competitieduel en een invalbeurt in de Champions League - afgelopen zondag voor de wedstrijd tegen stadsgenoot Getafe haakte de Welshman geblesseerd af. Elche-uit laat Bale schieten opdat hij speelklaar is voor de topper van zaterdag tegen Atlético Madrid. Daarentegen is een andere nieuwkomer, Isco, al een grote sensatie. De van Málaga overgekomen spelmaker scoorde al vijf keer voor zijn nieuwe werkgever. De sportkrant Marca spreekt in alle euforie van Reals statistisch best gestarte Nummer 10 in decennia. Isco zou het beter doen dan Mesut Özil, Kaká, Wesley Sneijder en Zinedine Zidane.

Onderlinge historie

Voor het eerst in 24 jaar staan Real Madrid en Elche tegenover elkaar in competitieverband. Opvallend is dat Elche een relatief heel behoorlijke thuisbalans heeft tegen De Koninklijke. Gerekend vanaf de eerste ontmoeting in oktober 1959 (1-5 verlies) won het zes keer en speelde het zes keer gelijk; zeven keer behaalde Real Madrid de volle winst. De laatste ontmoeting in Elche, tijdens de voorlaatste speeldag van het seizoen 1988/89, was opmerkelijk. Het Real Madrid van trainer Leo Beenhakker was zojuist landskampioen en won met 1-3, dankzij goals van Solana, Julio Llorente en Losada. Elche degradeerde dat seizoen kansloos uit de Primera División. Iets meer dan vijftig jaar geleden, 22 september 1963, werd Real Madrid met 2-0 verslagen.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
05/03/1978 Elche - Real Madrid 3-1 Primera División
28/10/1984 Elche - Real Madrid 0-1 Primera División
20/02/1985 Real Madrid - Elche 6-1 Primera División
08/01/1989 Real Madrid - Elche 4-2 Primera División
18/06/1989 Elche - Real Madrid 1-3 Primera División

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen