'El trío mágico' stuwt Villarreal naar tweede plaats

Villarreal blijft uitstekend presteren in de Primera División. De club bezet na vijf zeges op rij met vijftien punten uit zes duels de tweede plaats op de ranglijst. De goede resultaten van El Submarino Amarillo (De Gele Onderzeeër) gaan bovendien gepaard met aantrekkelijk voetbal.

'El trío mágico' stuwt Villarreal naar tweede plaats

Villarreal is met twaalf treffers de meest scorende ploeg in Spanje en krijgt van alle kanten complimenten voor de gedurfde spelwijze. Hoofdrolspelers in het prille succes zijn de Braziliaan Nilmar, de Italiaan Giuseppe Rossi en de Spaanse international Santi Cazorla. Het drietal is door de media omgedoopt tot El trío mágico, ofwel het magische trio.

De aanvallers Nilmar en Rossi zijn tot dusverre goed voor driekwart van alle treffers. De Braziliaan is met vijf goals topscorer van Spanje, de Italiaan maakte er eentje minder. Santi Cazorla zorgt vanaf het middenveld voor de creatieve impulsen, bezit de gave tussen de linies te spelen en kan een steekpass geven.

Een vierde speler die een positief effect heeft op de prestaties van Villarreal is West Bromwich Albion-huurling Borja Valero. De 25-jarige middenvelder kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Real Mallorca en heeft zich in El Madrigal in korte tijd opgewerkt tot een spelbepalende voetballer. De koopoptie in de huurovereenkomst met West Brom zal zo goed als zeker worden gelicht.

De opleving van Nilmar komt na een vrij moeilijk eerste jaar in Spanje. De Braziliaan kwam in juli 2009 voor veertien miljoen euro over van Internacional en trof vorig seizoen elf keer doel in 33 competitiewedstrijden. Rossi maakte afgelopen jaargang tien goals en zit nu op de helft van dat aantal.

Opvallend is dat de avontuurlijke spelopvatting van trainer Juan Carlos Garrido voorlopig niet tot extra tegendoelpunten heeft geleid. Terwijl Villarreals verdediging was vorig seizoen nog zo lek als een mandje was. In 38 duels kreeg de club 58 treffers te verwerken. Liefst dertien clubs incasseerden minder doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen