Villarreal klopt Espanyol, Quincy scoort voor Málaga

Villarreal had op eigen veld geen kind aan Espanyol. Bij Málaga had Quincy Owusu-Abeyie een aandeel in de doelpuntrijke zege op Real Zaragoza.

Real Zaragoza-Málaga 3-5In een zeer doelpuntrijke wedstrijd plukten de gasten de vruchten van een productieve openingsfase. Málaga stond na een goed halfuur spelen namelijk al op een voorsprong van maar liefst 5-0.

Fernando en Jiménez troffen beide tweemaal doel. Het vijfde doelpunt kwam van de schoen van Quincy Owusu-Abeyie.

Namens de thuisploeg maakten Edmílson, Marco Pérez en Ander Herrera de stand nog iets draaglijker, maar spannend werd het evenwel niet meer.

Villarreal-Espanyol 4-0Submarino Amarillo had op eigen veld geen enkele moeite met Espanyol. De ploeg van trainer Juan Carlos Garrido nam na een klein halfuur spelen de leiding door een treffer van de Italiaanse aanvaller Giuseppe Rossi. Middenvelder Borja Valero zorgde tien minuten later voor verdubbeling van de voorsprong.

Rossi tekende na rust vanaf de stip voor zijn tweede en Villarreals derde doelpunt van de avond. Het slotakkoord kwam van de Braziliaan Nilmar.

Sporting Gijón-Real Mallorca 2-0De thuisploeg had het lang lastig met Mallorca, de club van voormalig Feyenoorder Jonathan de Guzman. Maar nadat de rust doelpuntloos bereikt was, viel de openingstreffer binnen twee minuten na rust. Verdediger Alberto Botia zette Gijón op voorsprong. Diego Castro schoot zijn ploeg vlak voor tijd vanaf elf meter naar 2-0. Dat was tevens de eindstand.

Getafe-Levante 4-1De wedstrijd tussen Getafe en Levante kende een turbulente openingsfase. Binnen tien minuten stond de thuisploeg door doelpunten van Jaime Gavilán en Adrián Colunga op een riante voorsprong. Enkele minuten later bracht Rafa Jordá de spanning alweer terug in het duel.

Het duurde tot de blessuretijd totdat de thuisploeg de winst definitief naar zich toe trok. Javier Arizmendi tekende voor de 3-1 en een minuut later zorgde Gavilán met zijn tweede treffer van de avond voor het vierde doelpunt.