'El Loco' tekent bij Rosario Central negentiende contract

Nicolas Anelka wordt vaak genoemd als clubzwerver, met alweer elf clubs achter zijn naam. Sebastián Abreu, ook wel bekend als El Loco, overtreft het aantal werkgevers van Anelka (momenteel spits bij West Bromwich Albion) door bij Rosario Central voor de negentiende keer in zijn carrière een contract te tekenen.

'El Loco' tekent bij Rosario Central negentiende contract

In 1994 begon de lange aanvaller in zijn geboorteland Uruguay bij Defensor Sporting. In zijn zwerftocht belandde hij bij onder meer San Lorenzo, Nacional, River Plate, Real Sociedad en Botafogo. Daarbij nog dertien clubs opgeteld.

Abreu heeft in totaal in twaalf steden en in zeven landen gespeeld, Rosario wordt de dertiende stad waarin hij gaat spelen. Toch is El Loco geen recordhouder wat het aantal werkgevers in de voetballerij betreft.

Lutz Pfannenstiel heeft namelijk 25 clubs achter zijn naam staan. Avonturen maakte hij ook mee. In Singapore belandde hij vijf maanden in de cel na een misverstand over een gokschandaal, terwijl hij in een wedstrijd van Bradford Park Avenue drie keer klinisch dood werd verklaard na een botsing toen hij zijn doel uitkwam. Pfannenstiel is de eerste en enige voetballer die op alle continenten profvoetballer is geweest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen