Abreu: 'Mensen willen maar een ding: de wereldtitel'

Nederland treft dinsdagavond met Uruguay een taaie tegenstander. Aanvaller Sebastián Abreu legt de kracht van zijn ploeg uit.

Abreu: 'Mensen willen maar een ding: de wereldtitel'

'Negentig minuten lang vecht ik me dood voor het shirt dat ik draag', vertelde hij enige tijd geleden al aan Voetbal International.

El Loco (De Gek), zoals zijn bijnaam luidt is in eigen land een held. De aanvaller is al international sinds 1996 en is sinds kort topscorer aller tijden in het shirt van Uruguay met dertig treffers.

Abreu verwierf wereldfaam door in de kwartfinale van dit WK de winnende strafschop tegen Ghana binnen te stiften. Een trucje dat de speler tot handelsmerk heeft verheven.

De excentrieke spits repte al tijdens de kwalificatiereeks van een ongelooflijk hoog verwachtingspatroon in eigen land. 'Als we het halen zullen de mensen feesten. Maar als ze de volgende ochtend wakker worden, hebben ze nog maar één ding in hun hoofd: de wereldtitel. Ze willen altijd meer, meer en nog meer.'

Bekijk hieronder het fragment waarin Abreu voor zijn club Botafogo in april de winnende treffer maakt in de topper tegen Flamengo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen